11 decembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

ideo ideis

Ideo Ideis: Marcel Iureș, Tudor Chirilă și Bogdan Stelea vin la Alexandria

IDEO Ideis: Marcel Iureș, Tudor Chirilă și Bogdan Stelea sunt doar câteva din personalitățile prezenta la Alexandria, în cadrul celei de-a 12-a ediții a festivalului. Evenimentul va avea loc între 7 și 13 august.

Alexandria, gazda unui festival de excepție

A 12-a ediție a festivalului Ideo Ideis se desfășoară, anul acesta, între 7 și 13 august. În toată această perioadă, alexăndrenii și nu numai vor avea parte de spectacole de teatru cu unii dintre cei mai mari actori români, reprezentații stradale, concert de fanfară și proiecții de filme.

”Timp de o săptămână, între 07 și 13 august, a 12-a ediție a festivalului IDEO IDEIS oferă locuitorilor orașului și vizitatorilor o selecție de activități demne de o capitală culturală. Vor fi 19 spectacole de teatru, 14 reprezentații de spectacole stradale și un concert susținut de Fanfara Transilvania. Două dintre cele mai bune filme românești ale anului vor fi proiectate la Cinematograful din cadrul Casei de Cultură. Este vorba despre ”Ana, mon amour”, în regia lui Călin Netzer, care a fost la Festivalul de film de la Berlin, cu actorul alexăndrean Mircea Postelnicu în rolul principal (joi, 10 august, ora 20:00). Al doilea film proiectat este ”Sieranevada”, cel mai recent film al lui Cristi Puiu, prezentat la Festivalul de film de la Cannes (vineri, 11 august, ora 20:00)”, anunță organizatorii.

Ideo Ideis: Marcel Iureș, Tudor Chirilă și Bogdan Stelea, printre invitați

Echipa Funky Citizens (Elena Calistru, Cosmin Pojoranu și Ovidiu Vanghele), jurnalista Elena Stancu și fotograful Cosmin Bumbuț (Teleleu), pictorul Roman Tolici și fotbalistul Bogdan Stelea vor anima Seara povestitorilor, în cea mai plină zi a festivalului, sâmbătă, 12 august, începând cu ora 19:00. Artiștii scenei Claudiu Bleonț și Tudor Chirilă vor susține fiecare câte un Masterclass. Primul, marți, 8 august, celălalt, miercuri, 9 august, de la ora 20:00. Iar Marcel Iureș, președinte de onoare al festivalului, va urca pe scenă ca actor invitat în cadrul spectacolului „Un stejar”, în regia lui Bobi Pricop, care se va juca vineri, 11 august, la Casa de Cultură din Alexandria.

Sesiuni de întrebări și răspunsuri

De vineri până duminică, în grupe de câte trei, mentorii Andi Vasluianu, Cătălin Ștefănescu, Marius Manole, Medeea Marinescu, Dorina Chiriac, Vlad Zamfirescu, Pavel Bartoș, Ofelia Popii și Șerban Pavlu vor răspunde întrebărilor la Sesiunile de Q&A din Sala de ședințe a Primăriei din Alexandria. Tot de vineri până duminică, cele 9 trupe de liceeni mentorate de ei își vor prezenta spectacolele publicului pe scena Casei de Cultură din Alexandria.

În afară de spectacolele invitate, toate evenimentele IDEO IDEIS (excepție făcând atelierele dedicate liceenilor) sunt cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

Ideo Ideis: Lista spectacolelor invitate

– Mal/praxis, de Bogdan Georgescu. Cu Codruța Vasiu, Cristina Ragos, Ștefania Marola, Cristina Blaga, Alexandra Gavrilov, Alexandra Spătărelu, Raj-Alexandru Udrea (Teatrul Radu Stanca din Sibiu). Interzis sub 18 ani – marți, 08 august, ora 19:00, Casa de Cultură. Spectacol destinat exclusiv comunității din Alexandria. Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile.

20 noiembrie, de Lars Noren, în regia lui Eugen Jebeleanu. Cu Ali Deac (Teatrul Radu Stanca din Sibiu). Marți, 08 august, ora 21:00, Conciato.

– O mie de motive, de Duncan Macmillan, în regia lui Horia Suru. Cu Florin Piersic Jr. (Point București). Miercuri, 09 august, ora 20:30, Casa de Cultură.

– Cont(r)acte, de Mike Bartlett, în regia lui Cristi Juncu. Cu Teodora Stanciu și Diana Cavaliotti (Teatrul Act București). Nerecomandat sub 16 ani – miercuri, 09 august, ora 21:00, Conciato.

– Don Juan, adaptare după Molière, regia Andrei și Andreea Grosu. Cu Dan Rădulescu, Liviu Pintileasa și Dragoș Huluba (Teatrul de Comedie București).  Joi, 10 august, ora 20:30, Casa de Cultură.

– Mălăieș în Călcăieș, adaptare după Capra cu trei iezi, de Daniel Chirilă. Cu Loredana Cosovanu, Alina Mîndru, Claudia Chiraș, Tiberiu Enache, Dumitru Georgescu, Ovidiu Cosovanu și Daniel Chirilă (FRILENSĂR & Teatru LUNI de la Green Hours). Joi, 10 august, ora 21:00, Conciato.

– Un Stejar, de Tim Crouch, regia Bobi Pricop. Cu Mircea Postelnicu & Marcel Iureș (actor invitat). Nerecomandat sub 12 ani. Vineri, 11 august, ora 20:30, Casa de Cultură.

– Familia Fără Zahăr, de Mihaela Michailov, regia Radu Apostol. Cu Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu, Gabi Costin, Oana Pușcatu, Silvana Negruțiu și Paul Dunca (Teatrul Mic, Asociația Replika – București). Nerecomandat sub 14 ani. Sâmbătă, 12 august, ora 20:30, Casa de Cultură.

– Jurnalul lui Adam și al Evei, de Mark Twain, regia Eugen Gyemant. Cu Dana Rogoz și Dan Rădulescu (Godot Café Teatru București). Sâmbătă, 12 august, ora 21:00, Conciato.

Pentru spectacolele de teatru profesionist, prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Cultură din Alexandria și de la Terasa Conciato, începând cu 07 august 2017.