29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Sala polivalentă

Proaspăt inaugurată, în sala polivalentă din Alexandria curge apa din tavan

Peste 20 de milioane de lei au costat lucrările de modernizare a sălii polivalente din Alexandria. La nici 3 luni de la inaugurare, au început să apară și primele probleme. După ploaia de acum câteva zile, acoperișul a cedat. Parchetul s-a umflat și va trebui schimbat.

Plouă în interiorul Sălii Polivalente

sala sporturilor din alexandria
Oficialitățile la inaugurarea Sălii Polivalente

Milioane de lei, cheltuiți pentru o lucrare de mântuială. De la jumătatea lunii mai, Alexandria are o nouă sală a sporturilor. La ceremonia de inaugurare au luat parte toate oficialitățile județului, dar și reprezentanți ai Guvernului. Printre ei s-au aflat vicepremierul Sevil Shhaideh și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, dar și secretarul de Stat in Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Adrian Gâdea.

Aerul condiționat nu funcționează

Cu toate că dispune de dotări moderne, lucrarea a fost făcută prost. După fiecare ploaie, acoperișul cedează, iar interiorul se transformă într-un adevărat patinoar. Mai mult, cluburile sportive din județ, care se antrenează acolo, se plâng că aerul condiționat nu funcționează, iar în zilele caniculare încăperea se transformă în saună.

sala sporturilor din alexandria
Au tăiat panglica Sălii Polivalente

În urmă cu 2 ani, Compania Națională de Investiții din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, minister condus, la acea vreme, de actualul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a aprobat modernizarea sălii sporturilor din Alexandria.

Tribune pentru VIP

Tribuna a fost reamenajată cu 1350 locuri pentru public general, 100 locuri VIP, 50 de locuri presă. Terenul de joc, cu dimensiunea de 44*24 metri, se pretează pentru meciuri indoor de handbal, baschet, volei tenis, judo, badminton. Au fost amenajate săli de sport pentru activități conexe: antrenamente pentru judo, sală pentru dezvoltarea forței, sală de antrenamente pentru scrimă.

sala sporturilor din alexandria

Dotări ”de top”, condiții de epoca de piatră

De asemenea, ca dotări, noua Sală a Sporturilor din Alexandria beneficiază de sistem de nocturnă pentru meciuri televizate, sistem de sonorizare, sistem de afișaj cu tabele de scor electronice, sistem de climatizare, grupuri sanitare pentru toate categoriile de utilizatori, inclusiv pentru spectatorii cu handicap locomotor.

Lucrările de modernizare s-au ridicat la aproximativ 20,5 milioane de lei.

Fosta sală polivalentă din Alexandria a fost construită la începutul anilor 70. Din păcate, în ultimii ani, starea tehnică a sălii s-a tot degradat, iar șarpanta metalică nu mai îndeplinea sarcinile, conform normelor în vigoare.