21 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Guvernul Orban e pus pe ”treabă”! ”Câinii” de la ANAF au început lupta cu micii afaceriști

”Câinii” de la ANAF au fost scoși din ”bârlog”. Obiectivul principal: amendarea tuturor micilor afaceriști din județul Teleorman. Zeci de magazine din municipiul Alexandria, în special cele cu îmbrăcăminte, au fost luate cu asalt de cei de la ANAF, iar patronii amendați  chiar și pentru doi lei găsiţi în plus sau în minus în gestiune.

”Câinii” de la ANAF au început lupta cu micii afaceriști

Președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu anunța în urmă cu doar o săptămână revoluție la vârful instituțiilor din județul Teleorman. Primul vizat de schimbarea din funcția de director fiind chiar șeful Administrației Finanțelor Publice Teleorman. Pentru că-și simte scaunul amenințat, directorul Finanțelor Teleorman vrea să ”dea bine” în ochii noilor șefi și i-a scos pe inspectori pe teren, la dat amenzi. „Miliţia Economică” a lui Ceauşescu a fost reinventată de actualii guvernanţi, singura deosebire fiind uniformele de firmă și maşinile cu girofar, care bântuie străzile şi şoselele mai dihai decât ambulanţele în zonele de conflict.

Iar dacă ai ghinionul ca maşina cu girofar să oprească în faţa magazinului care te ajută să supravieţuieşti vremurilor, ai ”pus-o” de câteva zeci de milioane de lei. Pentru că „noii șacali” n-au nici o reţinere să controleze și să amendeze cu zeci și sute de milioane firme care poate nici nu reușesc să vândă într-o zi de 40 de lei.

Amenzi pe bandă rulantă

După ce au dat o raită printre magazinele din Intim Plaza, acolo unde n-au iertat nimic, inspectorii ANAF s-au mutat pe strada Confederației, adică pe Lipscani. Odată cu intrarea pe Lipscani a inspectorilor s-a triplat și ”numărul clienților” pe care buticarii îi văd într-o zi obișnuită prin tonetele lor.

Nici de această dată nu a contat despre ce cifră de afaceri este vorba, amenzile sunt aceleaşi pentru că inspectorii acţionează ca nişte roboţi programaţi să blocheze comerţul şi alte activităţi economice. Vorbim despre cei mici…când e vorba despre marii afaceriști, inspectorii ANAF nu văd și nu aud nimic.

Firmele mici și mijlocii susțin economia românească

Şi asta pentru că şefii lor, fie că vorbim despre cei de la centru, fie că ne referim la cei din structura teritorială, n-au cunoştinţe economice mai sus de genunchiul broaştei. Ar trebui să înțeleagă faptul că prin amendarea micilor comercianți sau închiderea unor firme, crește evaziunea fiscală și dispar locuri de muncă. În plus, toate taxele şi impozitele pe care cei falimentaţi le plăteau la stat dispar şi se creează o gaură imensă la buget.

Jumătate din economia românească e dusă în spate de firmele mici și mijlocii, care în afară de contribuția majoră la bugetul de stat asigură și peste două milioane de locuri de muncă. Dar cu toate acestea, statul nu încurajează cu nimic aceste entități, ba, dimpotrivă, le asuprește cu taxe și impozite fără număr și le sufocă cu o birocrație insuportabilă și multe controale, la finalul cărora tot statul iese în câștig.