Filmele bune se văd la bibliotecă

“Șoareci și oameni” este filmul pe care-l puteți viziona mâine, cu începere de la ora 10:00, la Biblioteca Marin Preda.

Filmul este o ecranizare a cărții cu același nume de John Steinbeck. Distribuţia îi are în prim plan pe John Malkovich în rolul lui Lennie Small şi pe Gary Sinise în rolul lui George Milton.

Inițiat încă din anul 2014, proiectul ”E carte, e film la bibliotecă” își propune să aducă în atenția utilizatorilor bibliotecii titluri din literatura română sau străină ce au stat la baza unor ecranizări de succes. Concepută sub forma unei proiecții de film urmată de o dezbatere privind asemănările și deosebirile între carte și acesta, ediția din acest an le propune celor interesați ecranizarea cărții “Șoareci și oameni” de John Steinbeck.

untitled

Scriitor american, născut la începutul secolului XX, John Ernst Steinbeck a fost un autor care a dat literaturii universale douăzeci și șapte de cărți, acestea incluzând șaisprezece romane, șase cărți non-ficțiune și cinci colecții de povestiri pentru care a fost recompensat cu Premiul Nobel pentru Literatură în 1962.

El este cunoscut pe scară largă pentru romanul care a câștigat Premiul Pulitzer – “Fructele mâniei” (1939), dar şi pentru romanele “La răsărit de Eden” (1952) și “Șoareci și oameni” (1937).

Cea mai recentă ecranizare a cărţii “Şoareci şi oameni” a apărut în anul 1992, în regia lui Gary Sinise, încadrându-se la categoria filmelor de dramă şi reuşind să se alinieze la standardele filmelor de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *