A început examenul de bacalaureat! Astăzi proba orală la limba română

examen bacalaureat

A început examenul de bacalaureat! 2466 de absolvenţi de clasa a XII-a din Teleorman s-au înscris la prima sesiune a examenului.

Bacalaureatul 2017 a debutat astăzi cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de limba română. Testarea se va desfăşura pe durata a două zile. La această probă s-au înscris 2024 liceeni. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt elevi care au absolvit anul acesta, dar sunt și candidați din promoțiile anterioare care nu au promovat examenul.

Calendarul examenului continuă cu proba de limba maternă

În 8 şi 9 iunie va avea loc proba orală la limba maternă. În data de 9, 12 și 13 iunie, candidaţii vor susţine proba de competenţe digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 14 şi 16 iunie.

Probele orale la examenul de bacalaureat durează 10-15 minute

Subiectele pentru probele orale de limba română şi limba maternă cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă – experimentat, avansat şi mediu.

În cazul în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele de la probele de competenţe lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Greul începe pe data de 26 iunie

Greul începe abia din data de 26 iunie. Prima probă va fi la limba şi literatura română. Pe 27 iunie este programat examenul la limba şi literatura maternă, iar pe 28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele examenului de Bacalaureat

Rezultatele exemenului de Bacalaureat vor fi afişate în 5 iulie, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile. Afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie.

Elevii participanţi la olimpiade, dar şi cei care au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţi din străinătate vor susţine examenul naţional de bacalaureat într-o sesiune specială care va avea loc din 29 mai şi până în 9 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *