8 martie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Este oficial! Școala se mută în mediul online! Elevii din 3 orașe vor face ore online

Unitățile de învățământ din județul Teleorman se mută în mediul online. Creșterea alarmantă a cazurilor de Covid-19 din județul nostru a pus autoritățile în alertă. Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman au decis că ”toate unitățile și instituțiile de învățământ (preșcolar, primar, gimnazial, liceal, postliceal, profesional), precum și creșele din localitățile: ALEXANDRIA, ROȘIORI DE VEDE, VIDELE, BECIU, DRACEA, MOȘTENI, POROSCHIA și TALPA vor funcționa pe Scenariul 3”. Acest lucru înseamnă cursuri online.

Tot mai multe unități de învățământ din județul Teleorman își modifică scenariul după care funcționează. Dacă în urmă cu 2 săptămâni majoritatea erau cu participarea zilnică a elevilor sau în regim hibrid, jumătate la școală, jumătate acasă, iată că acum se trece la online. Numărul tot mai mare al teleormănenilor depistați cu noul coronavirus plasează județul nostru în top 7  în ceea ce privește infectările raportate la mia de locuitori.

Potrivit ultimei raportări, până în prezent în județul Teleorman au fost depistate pozitiv 1852 de cazuri. Numai în ultimele 24 de ore fiind diagnosticați 22 de pacienți.

Din această cauză, prefectul județului Teleorman, Liviu Dumitrașcu a convocat, duminică după-amiază, ședința Comitetului Județean pentru situații de Urgență. În cadrul acestei ședințe s-a stabilit că ”toate unitățile și instituțiile de învățământ (preșcolar, primar, gimnazial, liceal, postliceal, profesional), precum și creșele din localitățile: ALEXANDRIA, ROȘIORI DE VEDE, VIDELE, BECIU, DRACEA, MOȘTENI, POROSCHIA și TALPA vor funcționa pe Scenariul 3”. Acest lucru înseamnă că toți elevii din aceste localități vor sta acasă și vor face cursuri online.

Același comitet a luat și alte măsuri restrictive. Astfel:

1. Începând cu data de 12.10.2020, se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea), în spații închise și deschise.

2. Începând cu data de 12.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, la sediul primăriei, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

3. Începând cu data de 12.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

4. Începând cu data de 12.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, înmormântările se vor organiza în spații închise cu participarea a maxim 10 persoane și în spații deschise cu participarea a maxim 20 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

5. Începând cu data de 12.10.2020, se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile:

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor, discotecilor, în interiorul clădirilor;

– activitatea instituțiilor și companiilor de spectacole şi/sau concerte;

– activitatea operatorilor în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se elibereaza bilet.

6. Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.