21 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

nuntă

Interzis la nunți, botezuri, aniversări și alte evenimente organizate în restaurante

Fără petreceri organizate în restaurante. Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman au decis ca ”începând cu data de 12.10.2020, se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea), în spații închise și deschise”.

Restaurantele intră iar în ”șomaj” și răman fără obiectul principal de activitate, evenimentele private.  Numărul tot mai mare al teleormănenilor depistați cu noul coronavirus plasează județul nostru pe locul 7 în privința infectărilor raportate la mia de locuitori.

Potrivit ultimei raportări, până în prezent în județul Teleorman au fost depistate pozitiv 1852 de cazuri. Numai în ultimele 24 de ore fiind diagnosticați 22 de pacienți.

Din această cauză, prefectul județului Teleorman, Liviu Dumitrașcu a convocat, duminică după-amiază, ședința Comitetului Județean pentru situații de Urgență. În cadrul acestei ședințe s-a stabilit ca ”începând cu data de 12.10.2020, se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea), în spații închise și deschise”.

Și căsătoriile au de suferit

Începând cu data de 12.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, la sediul primăriei, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Începând cu data de 12.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Înmormântările cu maximum 20 persoane

Începând cu data de 12.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, înmormântările se vor organiza în spații închise cu participarea a maxim 10 persoane și în spații deschise cu participarea a maxim 20 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Începând cu data de 12.10.2020, se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile:

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor, discotecilor, în interiorul clădirilor;

– activitatea instituțiilor și companiilor de spectacole şi/sau concerte;

– activitatea operatorilor în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se elibereaza bilet.

6. Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.