22 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

60 de elevi teleormăneni, prinși în baruri, în timpul orelor de curs

Razii prin baruri pentru prinderea elevilor chiulangii. 60 de elevi de la toate liceele din municipiul Alexandria au fost prinși în baruri. Din fericire nici unul dintre ei nu consuma băuturi alcoolice.

Elevii chiulangii au fost în atenţia poliţiştilor teleormăneni. 60 de elevi, de la toate liceele din Alexandria au absentat de la orele de curs, fiind găsiţi în baruri.

”În ziua de 13.01.2017, între orele 10.00-12.00, polițiștii de proximitate, împreună cu reprezentanți ai fiecărei unități de învățământ liceal din Alexandria, cu jandarmi și lucrători ai Poliției Locale Alexandria au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii acestui fenomen în rândul elevilor alexăndreni, ocazie cu care au constatat că nu mai puțin de 60 elevi, aparținând tuturor liceelor alexăndrene, au profitat din plin de a doua zi de școală, după vacanța de iarnă, răspunzând ”prezent”  în mai multe baruri și localuri publice”, se arată într-un comunicat al Poliției Teleorman.

Elevii nu consumau băuturi alcoolice

Tinerii erau ”călare” pe rețelele sociale împreună cu alţi colegi, dar din fericire nici unul dintre ei nu consuma băuturi alcoolice.

Conducerile unităţilor şcolare, de unde proveneau elevii, au fost informate cu privire la cei găsiţi în baruri, urmând ca acestea să stabilească ce pedepse le aplică chiulangiilor.

”Deși nu au fost constatate încălcări ale legislației s-au constatat totuși abateri prevăzute de regulamentele școlare, polițiștii comunicând listele cu numele, data, orele și locurile în care elevii au fost depistați în postura de “absent nejustificat” către unitățile de învățământ aparținătoare, în vederea aplicării măsurilor prevăzute de regulamentele școlare.

S-a recomandat tuturor elevilor să părăsească localurile publice și să frecventeze cursurile școlilor iar responsabililor localurilor publice, în limitele legii, li s-a recomandat să nu serveasca băuturi alcoolice sau produse din tutun minorilor”, se mai arată în comunicatul Poliției.

Cu acest prilej, polițiștii recomandă tuturor părinților să se intereseze frecvent cu privire la situația școlară a copiilor, precum și cu situația frecventării de către aceștia a orelor de curs, în detrimentul “orelor de bar”!