1 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

DJ 504 Alexandria – Cernetu este închis. Pe celelalte drumuri jduețene se circulă cu dificultate

UPDATE 3

Începând cu ora 21:00 s-au închis alte două drumuri județene. Este vorba despre DJ 703 între localitățile Călinești și Siliștea Gumești. Tot cu aceeași oră s-a închis și DJ 612 între localitățile Călinești și Rădoiești.

UPDATE 2

Conform informaţiilor primite de la secţiile regionale de poliţie transporturi, navigația pe Dunăre este suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1075 (Baziaș, județul Caraș-Severin). Vizate sunt și cele două puncte de trecere a frontierei cu bacul din județul Teleorman, Zimnicea și Turnu-Măgurele.

UPDATE

La ora 17:30 s-a luat măsura închiderii și Drumului Județean 612A pe tronsoanele Spital TBC – Balta Sărată și Crângeni – Plopii Slăvitești!

Pe drumurile județene acționează 51 mijloace de deszăpezire. Stocurile existente la această oră fiind de 1000 tone de sare și 1900 tone de nisip.

Pe drumurile naționale acționează 34 de mijloace de deszăpezire. Stocul de sare fiind de 1600 tone!

Știrea inițială

Drumul Județean 540 care face legătura între municipiul Alexandria și localitatea Cernetu este închis circulației rutiere. Echipele de deszăpezire încearcă să-l redeschidă, dar viscolul le dă mari bătăi de cap.

Zăpada continuă să creeze probleme. În special circulației rutiere. După doar câțiva fulgi de zăpadă care au căzut în județul nostru, Drumul Județean 504 care leagă municipiul Alexandria de Cernetu a fost închis circulației rutiere. ”Se acționează cu mijloace de deszăpezire pentru redeschiderea lui”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

Mai mult decât atât, pe restul drumurilor județene se circulă în condiții de iarnă.

S-a închis circulației rutiere și DJ 506

Unul dintre cititorii TR News ne-a semnalat faptul că nici pe DJ 506 Purani – Teleormanu nu se poate circula. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman. Acesta ne-a mărturisit că se acționează cu o autofreză. ”Din cauza viscolului se formează suluri de zăpadă pe carosabil”, a precizat Gelu Dragomir.

Din fericire, până la această oră nu au fost semnalate întreruperi cu energie electrică.

Cod galben de vânt pentru județul Teleorman

Județul Teleorman se află sub atenționare de cod GALBEN de vânt. Potrivit meteorologilor până miercuri, 18 ianuarie, ora 20, vântul va prezenta intensificări, cu viteze la rafală de 45 – 55 km/h. Mai mult, va ninge slab, iar vântul va spulbera zăpada.

Nu scăpăm de vremea rece nici în zilele următoare. Mâine va fi și mai frig, vor mai cădea câțiva fulgi de zăpadă prin județul Teleorman, iar vântul își va face din nou simțită prezența.

Joi se răcește și mai tare, astfel că dimineața va fi geroasă. Abia de vineri se simte o ușoară ameliorare a vremii, dar pe timpul nopții vom avea parte tot de ger.