28 septembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

nous prefect al judetului teleorman

E oficial: Carmen Daniela Dan nu mai este prefect de Teleorman

Carmen Daniela Dan a primit ”acceptul” premierului Dacian Cioloș de a demisiona din funcția de prefect al județului Teleorman. Monitorul Oficial al României a publicat, cu doar câteva minute în urmă, ” Hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Teleorman de către doamna Dan Carmen Daniela”.

carmen dan
sursa: Monitorul Oficial

 

În locul acesteia a fost numit Liviu Dumitrașcu. Hotărârea privind ”exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Teleorman de către domnul Dumitraşcu Liviu” a fost, de asemenea, publicată în Monitorul Oficial.

Cel mai scurt mandat de subprefect

Liviu Dumitrașcu a fost numit, săptămâna trecută, subprefect al județului după ce, același Guvern condus de Dacian Cioloș, l-a eliberat din funcție pe Alexandru Ceciu. Astfel, Liviu Dumitrașcu a cunoscut o ascensiune ”fulminantă”. În numai câteva zile a devenit, de la director adjunct în cadrul unei instituții publice subprefect și, acum, prefect al județului Teleorman.

mo liviu dumitrascu
sursa: Monitorul Oficial

Guvernul întrunit astăzi în ședință nu a hotărât, deocamdată, și cine va ocupa fotoliul de subprefect, lăsat liber de Liviu Dumitrașcu, așa că ”gura târgului” este încă liberă să facă supoziții și să vehiculeze fel și fel de nume.

Cert este că, din acest moment, Carmen Dan poate candida fără restricții pentru Parlamentul României. Mâine, liderii PSD Teleorman vor depune la Biroul Electoral Județean listele cuprinzând candidații organizației pentru alegerile din 11 decembrie. Fostul prefect deschide lista aspiranților la un post de senator.