29 noiembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

trafic

DN 6 Alexandria – București urmează să fie modernizat

Drumul Național 6 Alexandria – București urmează să fie modernizat. Conducerea liberalilor din Teleorman, în frunte cu Eugen Pârvulescu și Cristi Barbu l-a convins pe premierul Ludovic Orban de necesitatea modernizării acestui drum.

Investiții importante vor fi demarate, în perioada următoare, în Teleorman, potrivit unei informări de presă a PNL Teleorman. Printre acestea se află extinderea DN 6, pentru fluidizarea traficului între Alexandria și București.

Premierul Ludovic Orban împreună cu membrii Cabinetului au avut, recent, o întâlnire cu reprezentanți ai Biroului Permanent Județean al PNL Teleorman, primari din județ și cu secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu. În urma discuțiilor s-a decis demararea unor investiții împortante în județul Teleorman care vizează infrastrura rutieră și școlară și înființarea de rețele de alimentare cu gaze în mdiul rural.

Unul dintre proiectele de investiții care vor fi demarate în viitoreste extinderea DN 6. Este un proiect mult așteptat de teleormănenii care se deplasează între Alexandria și București și care, acum, sunt nevoiți să petreacă zeci de minute în trafic, pentru a parcurge o distanță de mai puțin de 90 de kilometri. Extinderea DN 6 este necesară și pentru ceilalți români care au nevoie să ajungă, prin Teleorman, la Craiova sau Timișoara.

Înființarea rețelei de alimentare cu gaze este, de asemenea, un proiect necesar pentru zonele rurale ale Teleormanului, care va permite îmbunătățirea calității vieții oamenilor din satele și comunele județului.

Totodată, premierul Ludovic Orban a anunțat faptul că Ministerul Educației a alocat suma de 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea școlilor din mediul rural. Astfel, unitățile de învățământ din Teleorman vor beneficia de bani pentru a demara lucrări de modernizare și de amenajare a toaletelor în interiorul acestora, pentru a le facilita accesul elevilor la igienă.

La finalul discuțiilor prim-ministrul Orban a anunțat că, în perioada următoare, mai mulți miniștri ai Cabinetului vor fi prezenți în județul Teleorman pentru a căuta și identifica noi oportunități de investiții menite să îmbunătățească viața locuitorilor județului.