23 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

INTERVIU Violeta Răduț Violeta Răduț

Deputatul Violeta Răduț: ”Guvernul liberal merge din gafă în gafă, din eroare în eroare”

Deputatul teleormănean, Violeta Răduț nu mai are răbdare cu Guvernul Orban. Potrivit parlamentarului social-democrat ”acest guvern nu reușește, cu niciun chip, să nu se împiedice la tot pasul, merge din gafă în gafă, din eroare în eroare”.

”Pentru membrii guvernului, “România lucrului bine făcut” pare a fi un concept ce le depășește cu mult capacitatea de funcționare, asta dacă nu cumva nu l-au tratat din start ca pe un banal slogan electoral.

Se plânge premierul, se plânge ministrul Sănătății că, din cauza deciziei CCR, răspândirea cazurilor de infecție cu noul coronavirus nu va mai putea fi ținută sub control. Pe lângă faptul că acest lucru nu are cum să fie adevărat, din moment ce creșterea numărului de infectări a tot fost raportată zi de zi, cu săptămâni bune înainte de pronunțarea CCR, guvernul încearcă să găsească un țap ispășitor pentru incompetența proprie.

Lucrurile sunt simple: dacă ar fi gestionat adecvat criza sanitară și ar fi instituit toate măsurile restrictive în concordanță cu legea, adică fără să încalce Constituția, Curtea Constituțională nu ar mai fi avut “obiectul muncii”.

Ne-a spus guvernul că va veni urgent cu un proiect de lege privind măsurile carantinării și izolării pe perioada pandemiei, astfel încât să respecte decizia CCR. Și l-au elaborat, dar și acesta are lacune de reglementare: proiectul de lege nu a fost pus în consultare publică, legea nu prevede clar care este durata carantinării/izolării, decizia de carantinare/izolare ar trebui să fie una individuală, nu colectivă, iar această decizie ar trebui reglementată prin lege, nu printr-un ordin de ministru, tocmai pentru că este o măsură privativă de libertate…

Se pare că guvernul liberal intră în incapacitate de reglementare atunci când i se cere să respecte legea. Când e vorba să o ocolească, altfel stau treburile”, scrie într-o postare pe o rețea de socializare deputaul violeta Răduț.