23 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Mandatele aleșilor locali, prelungite până la 1 noiembrie

Mandatele aleșilor locali au fost prelungite până la 1 noiembrie. Parlamentarii au votat, astăzi, un proiect de lege în acest sens.

Alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc în această vară

Alegerile locale pentru stabilirea primarilor, consilierilor locali și județeni și a președinților de Consilii Județene ar fi trebuit să aibă loc în această perioadă. Însă, din cauza pandemiei de Covid-19, acestea au fost amânate, până spre sfârșitul anului.

De aceea, parlamentarii au votat prelungirea mandatelor actualilor aleși locali până în data de 1 noiembrie 2020.

Prelungirea mandatelor aleșilor locali, votată în Parlament

Astăzi, deputații au votat ca primarii, președinții de Consilii Județene și consilierii locali și județeni să rămână în funcții până la 1 noiembrie.

”Am dezbătut și votat astăzi în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege referitor la prelungirea mandatelor aleșilor locali până la data de 1 noiembrie 2020. Având în vedere că luna iunie 2020 este ultima lună de mandat pentru majoritatea autorităților locale alese în anul 2016, dar și faptul că, în contextul epidemiologic în care ne aflăm, este imposibilă derularea unui proces electoral în parametri normali, se impune prelungirea mandatelor autorităților publice locale și, implicit, amânarea datei alegerilor”, explică deputatul Violeta Răduț.

Ce prevede proiectul de lege

Potrivit deputatului de Teleorman, Violeta Răduț, ”proiectul de lege prevede că Guvernul stabilește prin hotărâre, la propunerea Autorității Electorale Permanente, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii și desfășurării în bune condiții a alegerilor locale și măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale, precum și fapul că data alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020 se stabilește prin lege organică, cu cel puțin 60 de zile înaintea votării”.