2 iunie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

Deputat PSD, Florin Piper Savu: Îndemn la responsabilitate

Sala de sport multifuncțională, Școala Gimnazială nr. 4, Piața municipală și garajul auto al S.C. Local Urban S.A. sunt doar câteva dintre obiectivele distruse de calamitățile care s-au abătut în luna mai a acestui an peste municipiul Turnu Măgurele. Pentru ca viața locuitorilor să se desfășoare în normalitate, oamenii politici ar trebui să-și dea mâna, să lase adversitățile și să lucreze împreună. Cu acest mesaj vine și deputatul de Teleorman la PSD, Florin Piper Savu.

Accesul la educație este un drept fundamental

”Accesul la educație este dreptul fundamental al copilului, iar politicienii trebuie să se bată pentru ca acesta să fie respectat. Pentru dreptul lor de a învăța elevii Școlii nr. 4 din Turnu Măgurele au ieșit să protesteze alături de profesori și părinți, îmbrăcați cu pelerine și încălțați în cizme având umbrele deasupra capului! Au făcut-o pentru că majoritatea PNL din Consiliul Județean Teleorman nu a avut unda verde a liderului de partid pentru aprobarea sumei necesare reparației școlii.

Școala 4 din Turnu Măgurele e încă fără acoperiș

Școala Gimnazială nr. 4 din Turnu Măgurele a rămas fără acoperiș în urma furtunii din 29 mai 2022, și până la data de 20.07.2022, consilierii județeni PNL NU au vrut să aprobe alocarea banilor necesari reparațiilor acoperișului, continuând să trântească proiecte de hotărâri vitale pentru comunitate.

Aflat într-o situație de urgență, primarul Municipiului Turnu Măgurele, Dănuț Cuclea, a solicitat sprijinul președintelui Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, pentru alocarea sumei de bani necesară reabilitării Școlii Gimnaziale nr. 4. În spiritul colaborării instituționale pentru nevoile comunității, președintele C.J., înainte de stabilirea datei pentru convocarea consilierilor județeni, a purtat o discuție cu prefectul județului Teleorman, Epure Haralambie, cu privire la necesarul de bani pe care își propunea să-i aloce din fondul de rezervă al județului astfel încât dreptul copiilor privind accesul la educație să fie respectat. Ceea ce este greu de înțeles este dezinteresul prefectului față de copiii, părinții și cadrele didactice din această școală, căci cum altfel ar putea fi interpretat gestul său de „a uita să dea undă verde” consilierilor județeni PNL, care disciplinați, au respins fără nicio reținere, proiectul de hotărâre.

Explicația președintelui PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu cum că respingerea proiectului propus pentru alocarea de fonduri din fondul de rezervă al județului se datorează doar faptului că „se vor primi bani pentru toate aceste investiții de la Guvern nu doar pentru una singură” a fost mai degrabă, o încercare de salvare a imaginii, pentru că banii au întârziat să mai apară.

50 de zile de așteptare

După mai bine de 50 de zile de la dezastru, prefectul PNL nu a primit niciun ban, președintele PNL s-a sustras de la alte comentarii pe subiect iar consilierii județeni PNL, sub presiunea publică și a presei au dat, în sfârșit, vot favorabil proiectului pentru alocarea banilor privind reparația acoperișului de la Școala Gimnazială nr. 4 din Turnu Măgurele!

Din păcate, a fost nevoie de intervenția presei ca proiectul privind alocarea banilor pentru reparația acoperișului de la Școala Gimnazială nr. 4 din Municipiul Turnu Măgurele să fie votat și de consilierii județeni PNL!

Cine va fi responsabil, domnule prefect, dacă din cauza faptului că lucrările la acoperișul școlii nu au fost demarate din timp, nu va putea fi implementat proiectul în valoare de 700.000 de euro, finanțat din fonduri europene ? Data de 01.09.2022 este data începerii implementării acestui proiect și din cauza iresponsabilității decidenților județeni PNL este posibil ca finanțarea să nu mai fie realizată.

Asistăm de luni bune la o situație incredibilă, parteneri de alianță la nivel național, iar la nivel județean opozanți. Aceasta este fața României educate pe care echipa PNL cu prefect liberal și majoritate PNL în Consiliul Județean Teleorman vor să ne-o arate ? Am depus cu toții un jurământ de credință față de cei care ne-au acordat încrederea lor prin vot, locuitorii acestui județ au nevoie de priceperea noastră pentru a avea o viață mai bună, nu de lupte pentru satisfacerea orgoliilor politice”, spune deputatul P.S.D. Teleorman, Prof. Florin Piper-Savu.