1 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Primăria Zimnicea îndeamnă la responsabilitate! Stop incendierii resturilor vegetale

Pompierii fac față cu greu incendiilor de vegetație. Din păcate cele mai multe sunt provocate. Conducerea orașului Zimnicea reamintește cetățenilor că efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

De asemenea, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1000 de lei „neanunţarea, prin orice mijloc, a serviciilor de urgenţă, a primarului sau a poliţiei de către persoana care observă un incendiu şi, după caz, neluarea măsurilor, după posibilităţile sale, pentru limitarea şi stingerea acestuia”, precum și cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei „inacţiunea persoanelor fizice şi juridice aflate în apropierea incendiilor produse la păduri, plantaţii, culturi agricole, mirişti, păşuni şi fâneţe şi care nu intervin imediat cu mijloacele de care dispun pentru limitarea şi stingerea acestora”.
În cazul în care o persoană observă producerea unui eveniment care poate pune în pericol viața și bunurile materiale ale cetățenilor, este rugată să sune imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Așa cum știm cu toții, pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24.

Maria Bazavan