19 februarie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

De ce urâm ziua de luni?

Dacă nu ai aflat ce zi e astăzi, înseamnă că nu ai deschis încă Facebook-ul. Acolo, deasupra nelipsitei poze cu bebelușul care se pleznește aprig peste frunte, cel puțin o treime dintre amicii tăi virtuali se vor jeli că „astazi iar e luni”.

De ce detestăm începutul de săptămână?

Nu e greu de răspuns. Prima zi di cele 7 înseamnă pentru cei mai mulți dintre noi revenirea la muncă. Acolo te așteaptă o sumedenie de obligații și de sarcini pe care ar fi trebuit să le îndeplinești deja în cursul săptămânii trecute. Poate chiar tensiuni între colegii de serviciu și un climat total diferit celui de acasă.

Tot de luni începem să ne gândim ce facturi mai avem de plată, cum ne organizăm timpul în așa fel încât să facem față cu succes vieții de zi cu zi pe toate planurile.

Copiii și tinerii sunt și ei afectați de această zi. Pentru ei înseamnă încheierea weekend-ului și întoarcerea în băncile școlii unde îi așteaptă lecții, teme și alte activități epuizante.

Ne refacem mai greu

Conform studiilor, în prima zi a săptămânii reușim să zâmbim tocmai pe la orele prânzului când starea de amorțeală și de nemulțumire începe să facă loc unei ușoare relaxări sau resemnării. Semn clar că deja ne adaptăm la ritmul normal.

Chiar și treburile casnice ne par mai grele într-o zi de luni. După o perioadă în care am ieșit în oraș sau am făcut nelipsitul grătărel de duminică, de astăzi vom începe să ne întrebăm „dar noi ce mai gătim?”.

Pentru un început de săptămână fără dureri de cap cel mai indicat este să nu exagerăm cu distracția duminică seara. Numai cine nu a experimentat senzația de mahmureală matinală poate să ignore acest îndemn.

Nu ar strica nici să fim mai organizați. O zi de luni plănuită din timp poate fi mai ușor de depășit. Putem să ne punem în ordine unele detalii încă de vineri. Iar pentru a doua jumătate a lui „Black Monday” să ne pregătim chiar un moment de răsfăț cum ar fi o plimbare sau o sesiune de shopping.

Și uite așa ajungem să ne respectăm mai mult prietenii de Facebook. Azi am uitat să-mi iau umbrela. Dacă „stăteam online” aș fi aflat că „iarăși plouă”!