28 septembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

dănuţ cristescu

Dănuț Cristescu, președintele Consiliului Județean Teleorman: ”Județul Teleorman s-a schimbat mult în bine”

Consiliul Județean Teleorman are, de la sfârșitul lunii martie, o nouă conducere, în persoana lui Dănuț Cristescu. Politician tânăr, Dănuț Cristescu a fost ales, în iunie anul trecut, consilier județean. Ulterior, a fost votat de colegii săi consilieri, vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman. Acum ocupă fotoliul de președinte al acestei instituții și are câteva planuri pentru județul pe care îl conduce. Printre ele, reabilitarea a zeci de kilometri de drumuri județene și modernizarea unor clădiri publice.

Reporter: Ați făcut vreo schimbare în cadrul instituției, de când sunteți președinte al Consiliului Județean Teleorman? Dacă da, care a fost schimbarea și de ce ați făcut-o? Dacă nu, de ce nu ați schimbat nimic?

Dănuț Cristescu, președintele Consiliului Județean Teleorman: Nu am făcut nici o schimbare, deocamdată. Nu am schimbat nimic, pentru că timpul a fost scurt, de la preluarea funcției de președinte al Consiliului Județean Teleorman. Totodată, instituția a fost condusă bine, până la preluarea atribuțiilor de președinte de către mine. Însă, sigur, se impune o analiză mai amănunțită și, după această analiză este posibil să fac și anumite schimbări.

Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să transmit o doză de optimism  și încredere angajaților din cadrul Consiliului Județean Teleorman.

R: În viziunea dumneavoastră, care este cea mai gravă problemă a Teleormanului și cum vedeți rezolvarea ei?

D.C.: Cea mai mare problemă este populația îmbătrânită, din cauza faptului că natalitatea este în scădere în județ, ca de altfel în toată țara. În plus, majoritatea tinerilor își găsesc locuri de muncă în București, având în vedere apropierea Capitalei de județul nostru. De asemenea, forța de muncă calificată este o problemă.

Soluția, aici, ar fi înființarea de cât mai multe școli și licee profesionale.

R: Care este cel mai important proiect pe care îl aveți în lucru?

D.C.: Sunt mai multe proiecte importante în lucru, dar o să enumăr doar câteva dintre ele.

Reabilitarea și modernizarea Corpului C din cadrul Spitalului Județean Alexandria, Modernizarea DJ 601 C  Perii Broșteni – Găleteni – Cosmești (17,3 KM), Modernizarea DJ 612 Botoroaga – Frăsinet – Orbeasca – Călinești – Antonești – Rădoiești – Săceni (47,9 km). Reabilitare energetică clădiri publice (din fonduri  nerambursabile afernte Programului Operațional Regional 2014-2020 axa prioritară 3: Serviciul Județean de Ambulanță Teleorman, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Roșiorii de Vede, Palatul Administrativ – Consiliul Județean Teleorman și Prefectura Teleorman.

R: Fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, este, acum, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, unul dintre cele mai importante ministere. Este acest lucru un avantaj pentru Teleorman? În ce fel?

D.C.: Cred că Adrian Gâdea este un avantaj pentru toată România, el fiind ministru secretar de stat la nivel național. Dar, sigur, pentru Teleorman este un avantaj, a deținut funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, cunoaște foarte bine proiectele depuse la nivelul județului , este un bun profesionist și un om care a acumulat multă experiență în activitatea anterioară. Ne sprijină și ne acordă consultanță, astfel încât să depunem proiecte eligibile și care să obțină finanțare.

R: Ce factori au contribuit la reușita dumneavoastră profesională? (sunteți un tânăr politician, devenit, într-un timp scurt, consilier județean și, ulterior, președintele CJ Teleorman)

D.C.: Seriozitatea, experiența acumulată în partid dar și în instituțiile unde am lucrat, pregătirea profesională, susținerea acordată de Partidul Social Democrat.

R: Cum îi simțiți pe consilierii județeni, colegii dumneavoastră, până mai ieri? S-a schimbat atitudinea lor față de dumneavoastră?

D.C.: Am o colaborare foarte bună cu colegii consilieri județeni. Avem același scop, de a promova proiecte de hotărâri care să genereze dezvoltare la nivelul  județului Teleorman și să sprijinim toate unitățile administrativ teritoriale. În fond, pentru asta am primit încrederea de la cetățenii județului Teleorman. Toți consilierii județeni au avut o atitudine pozitivă față de mine, încă de când eram vicepreședinte. Simt că acest lucru nu s-a schimbat.

R: Există mulți teleormăneni reticenți față de persoanele tinere aflate în funcții importante. Cum îi convingeți pe cei care nu au încredere în dumneavoastră că vârsta nu este o piedică, ci un avantaj?

D.C.: Este posibil ca anumiți cetățeni să fie reticenți cu privire la vârsta mea. Vreau să îi asigur, totuși,  că, deși  sunt foarte tânăr, sunt pregătit să fac față acestei funcții importante. Cu multă muncă și sfaturi de la ceilalți colegi, și chiar de la cetățeni , cred că pot lua deciziile cele mai bune pentru județul Teleorman.

R: Cum vedeți Teleormanul peste 50 de ani?

D.C.: Este greu să spun, acum, cum văd Teleormanul peste 50 de ani. Dar pot să spun că județul Teleorman s-a schimbat mult în bine. Se vede cu ochiul liber că nivelul de trai a crescut, sunt multe localități care beneficiază de alimentare cu apă, drumuri modernizate, școli și grădinițe modernizate și reabilitate, străzi din comune asfaltate, un spital județean modernizat.

Pot să spun că județul Teleorman este un judet frumos, cu oameni frumoși, și cred că trebuie să fim respectați, la fel ca toți cetațenii din România. De multe ori lucrurile au escaladat, și Teleormanul și cetățenii din Teleorman au fost jigniți de anumite persoane.

Cred că dacă vom avea un climat de liniște și respect, o minimă decență și un echilibru la nivel politic, Teleormanul  va fi transformat total peste 50 de ani.