29 noiembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

donarea de sânge

Criză de sânge în spitale! Sânge pentru parcare gratuită în Alexandria

Este criză de sânge în județul Teleorman, iar spitalele au, parcă acum mai mult ca niciodată, nevoie de lichidul prețios. Donatorii teleormăneni sunt din ce în ce mai puțini, așa că oficialitățile și reprezentanții Centrului de Transfuzie lansează diverse campanii pentru a-i convinge pe oameni să doneze sânge. În această perioadă, de exemplu, toți cei care se prezintă la Centrul de Transfuzie primesc parcare gratuită în Alexandria.

Anul trecut a fost cel mai slab din puctul de vedere al numărului de donatori de sânge, în județul Teleorman, însă nici în 2021 oamenii nu au luat cu asalt Centrul județean de Transfuzii sangvine, în condițiile în care numărul bolnavilor care au nevoie de sânge a crescut alarmant.

Printr-o astfel de campanie, care este acum în desfășurare, autoritățile vin în sprijinul donatorilor de sânge, oferindu-le posibilitatea de a-și parca mașinile gratuit, în zonele unde staționarea autoturismelor se plătește, însă nici această ofertă nu pare să dea rezultate.

În general, donatorii spun că fac acest gest din conștiință, nu pentru a profita de un anumit beneficiu.

Reprezentanții Centrului Județean de Transfuzii din Alexandria își pun, acum, speranța în vountarii Crucii Roșii Teleorman pe care îi așteaptă începând cu săptămâna viitoare să doneze sânge.