23 ianuarie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

16 migranți sirieni, opriți la granița din Turnu Măgurele!

Mai mulți cetățeni străini au fost descoperiți la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele când voiau să treacă illegal granița în țara noastră. Aceștia au fost opriți de polițiști și sunt, momentan, în custodia autorităților din Teleorman.

Polițiștii de frontieră din Turnu Măgurele au depistat 16 cetățeni din Siria care, folosind diferite metode, au încercat să treacă ilegal frontiera în țara noastră. Cei 16 sirieni au fost oprite și conduși la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor, iar în urma cercetărilor a fost stabilit faptul că aceștia sunt și solicitanți de azil în țara noastră. În acest moment, migranții sunt cazați în Centrul de Carantină „Dunărica” din orașul Zimnicea.

“Este obligația noastră legală de a avea grijă de acești oameni, care au cerut și azil politic”, a declarat primarul din Zimnicea, Petre Pârvu.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.