13 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Elevii din 15 școli din Teleorman încep școala online. Profesorii nu s-au vaccinat

 

15 școli gimnaziale din județul Teleorman vor face cursurile online. Ste vorba despre unitățile de învățământ din localitățile Buzescu, Ciolanesti, Ciuperceni, Cosmești, Drăgănești Vlașca, Frumoasa, Izvoarele, Mărzănești, Orbeasca, Plosca, Purani, Sfințești, Smârdioasa, Suhaia și Talpa. În aceste unități de învățământ rata de vaccinare a cadrelor didactice este mai mică de 60 la sută.

Școlile din toată țara s-au redeschis de luni doar acolo unde pragul de vaccinare în rândul profesorilor a depășit 60 la sută. În prezent, 6 din 10 profesori români sunt vaccinați. Unele școli care au procentul mic spun că au profesori care au trecut deja prin boală. Din păcate în județul Teleorman sunt 15 Școli Gimnaziale care nu au reușit să depășească acest prag. În aceeași situație se află și zeci de grădinițe.

Rămân în continuare și celelalte reguli – la apariția unui caz de COVID se suspendă cursurile în format fizic în clasa respectivă, iar dacă mai mult de jumătate din clase sunt în această situație toată școala trece în online. De asemenea, dacă o școală, chiar dacă are rată de vaccinare mai mare de 60 la sută, are motive întemeiate că nu poate asigura protecția sanitară, poate solicita continuarea cursurilor în regim online.

Elevii nu sunt mulțumiți de această decizie. Mai multe asocieații de elevi din țară au transmis un comunicat de presă comun, în care solicită deschiderea școlilor în format fizic doar în localitățile cu incidență sub 6 la mie. Elevii consideră deficitară măsura prin care școala în format fizic va începe în funcție de rata de vaccinare a profesorilor.