24 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Un copil din Turnu Măgurele, prins de polițiști cu o armă asupra sa

Pistolar la 14 ani. Un copil din Turnu Măgurele, prins de polițiști cu o armă asupra sa

Un copil din Turnu Măgurele, prins de polițiști cu o armă asupra sa. Minorul de doar 14 ani, ieșise cu arma prin oraș să demonstreze, probabil, cât este de ”dotat” la vârsta sa. Din păcate pentru el, dar din fericire pentru ceilalți oameni, micul pistolar a fost descoperit la timp de oamenii legii.

”În  ziua de 19.02.2017, polițiștii Serviciului A.E.S.P. au organizat și executat o acțiune pe linia respectării prevederilor Legii privind regimul armelor și al munițiilor. Acțiunea s-a desfășurat pe raza localităților Alexandria, Furculești, Turnu Măgurele”, anunță polițiștii teleormăneni într-un comunicat de presă.

Băiatul din Turnu Măgurele, prins cu arma la el

Acțiunea polițiștilor nu a întârziat să-și arate rezultatele. Oamenii legii l-au găsit pe copilul de 14 ani ”înarmat” pe stradă.

”În urma acțiunii a fost depistat un minor în vârstă de 14 ani din municipiul Turnu Măgurele. Acesta purta fără drept asupra sa, pe strada Ghica Vodă din Turnu Măgurele, o armă cu aer comprimat pentru tir sportiv”, se arată în comunicatul polișiștilor.

Portul ilegal de armă, ”moștenire” de familie

Arma găsită asupra copilului era o ”moștenire de familie”. Aceasta era, de fapt, deținută ilegal de tatăl său.

”Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că arma aparține tatălui său, care a achiziționat-o din București, în toamna anului 2016 și a deținut-o în mod ilegal la domiciliu”, se mai arată în comunicat.

În cauză a fost întocmit dosarul penal privind săvârșirea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”. Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, urmând a se propune soluție prin Parchet.