14 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

inundații

După ploi vin inundațiile! Cod galben de inundații pentru județul Teleorman

Ploile din ultimele zile au umflat albiile râurilor. Hidrologii au emis o atenționare Cod galben de inundații, care vizează râuri din județele Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeș, Olt, Dolj, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Prahova. Avertizarea este valabilă de marți, ora 12:00, până miercuri, ora 16:00.

inundații

Zeci de gospodării din toată țara sunt deja afectate de inundații, dar problemele abia acum încep. Ploile care s-au abătut peste țara noastră în ultimele zile, la care se vor adăuga și cele din următoarele 48 de ore, i-au făcut pe reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor să declare Cod galben de inundații pentru mai multe județe din țară.

Pericol de inundații pe râul Vedea

Potrivit acestora, ”în intervalul 9.05.2017, ora 12:00 — 10.05.2017, ora 16:00, vor fi afectate râurile din bazinele hidrografice: Olt — afluenții Oltului din județele Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeș, Olt și Dolj—, Călmățui, Vedea — bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Argeș, Olt și Teleorman), Argeș — bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov), Ialomița-bazin superior și Prahova și afluenții săi (județele Dâmbovița și Prahova).

Urmează câteva zile cu ploi

Nici meteorologii nu au vești prea bune pentru noi. Vremea rea se menține și în zilele următoare. Așa că, în Teleorman urmează cel puțin două zile cu vreme închisă, ploi, și temperaturi scăzute. Noaptea de marți spre miercuri aduce minime de 3 grade Celsius la Alexandria, Roșiorii de Vede și Videle și de 5 grade Celsius la Turnu Măgurele și Zimnicea. Abia de joi vremea se încălzește ușor.