22 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

alexandria

Alexăndrenii nu mai au voie cu mașinile murdare prin reședința județului

Șoferii trebuie să aibă mare grijă la mașinile pe care le conduc. Cei care se vor duce cu autoturismul la pește, pe câmp sau în alte zone în care mașina se murdărește trebuie ca la intrarea în municipiul Alexandria să-și curețe autoturismul. Altfel se pot aștepta la amenzi. Asta este una dintre numeroasele modificări aduse Regulamentul de conviețuire socială din Alexandria.

Regulamentul de conviețuire socială din Alexandria se schimbă din nou. Angajații Primăriei Alexandria au adus mai multe modificări fostului regulament și sunt deciși să elaboreze un proiect de hotărâre pentru adoptarea acestuia. Până atunci se află în dezbatere publică și fiecare locuitor care dorește să aducă unele completări este invitat să participe pe data de 17 mai în sala de ședințe a Primăriei.

Bicicliștii au liber prin Alexandria

Printre modificările aduse noului regulament este și cel privitor la bicicliști. Aceștia vor putea circula din nou pe toate străzile din municipiu, cu excepția centrului pietonal. În zona amintită, va fi permisă circulaţia cu biciclete şi triciclete doar pentru copiii în vârstă de până la 14 ani insoţiţi de părinţi.

Se va “interzice circulaţia pe strada Dunării şi strada Bucureşti, pe tronsonul cuprins între strada Al. Ghica şi strada Dunării, a căruţelor, tractoarelor şi utilajelor agricole”. De asemenea, “se interzice circulaţia pe strada Dunării şi strada Bucureşti, pe tronsonul cuprins între strada Al. Ghica şi strada Dunării, în intervalul orar 22:00 – 06:00 a mopedelor, scuterelor, motocicletelor cu şi fără ataş, motoretelor şi ATV-urilor”. Aceeaşi interdicţie este valabilă şi pentru circulaţia pe strada Libertăţii pe tronsonul cuprins între strada Bucureşti şi strada I. Creangă”.

Nerespectarea interdicţiilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 2500 lei. Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se va face de către Poliţia Locala Alexandria.

Câinii din curți vor fi dezlegați cu acordul vecinilor

Nici stăpânii de animale nu scapă de noile modificări aduse regulamentului de convieţuire socială din Alexandria. Potrivit noilor modificări, “în apartamentele din imobilele cu mai multe locuinţe pot fi deţinuţi maxim doi câini şi două pisici, ca animale de companie cu acordul asociaţiei de locatari/proprietari şi acordul locatarilor limitrofi”.De asemena, ”în curţi pot fi deţinuţi trei câini şi trei pisici ca animale adulte de companie sau mai multe, cu acordul vecinilor limitrofi”. ”Câinii vor fi legaţi la punct fix cu posibilitatea de mişcare sau într-un ţarc care să asigure posibilitatea de mişcare, aflat la o distanţă de minim 10 m faţă de geamurile imobilelor învecinate. În cazul în care se obtine acordul în scris al tuturor locatarilor, câinii pot fi ţinuti liberi cu respectarea normelor de igienă”.

Spațiile de joacă sunt pentru copii

Câteva reguli de bun simţ vor fi introduse şi la capitolul privind parcurile, spaţiile de joacă şi locurile de agrement. În acest sens, municipalitatea a decis să “interzică degradarea, distrugerea sau îndepartarea mijloacelor de semnalizare din parcuri, locuri de joacă şi alte spaţii de agrement”. Mai mult, “este interzisă degradarea, distrugerea sau îndepărtarea mobilierului din parcuri, locuri de joacă şi alte spaţii de agrement”. Nu în ultimul rând, “este interzisă degradarea, distrugerea sau îndepartarea instalaţiilor şi echipamentelor de iluminat şi a sistemelor de irigaţii în parcuri, locuri de joacă şi alte spaţii de agrement”.

Interzise petrecerile la cort

Odată cu aprobarea noului regulament am putea avea mai multă liniște în oraș. Și asta pentru că se interzice ”organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură  muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social”.

Fără covoare spalate pe stradă

O altă prevedere de bun simț pentru un oraș dintr-o țară europeană se referă la ”utilizarea domeniului public pentru diferite activitati gospodaresti (spalat rufe, covoare, sau obiecte de uz
casnic, uscat rufe, gatit etc.)”.

Dezbaterea publică va avea loc în data de 17 mai 2017, orele 10.00, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Alexandria.

Regulamentul complet poate fi consultat pe pagina de internet a Primăriei Alexandria.