19 septembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Campania de vaccinare începe să ”scârțâie”. Autoritățile caută soluții

Campania de vaccinare începe să stagneze. Tot mai puțini teleormăneni sunt dispuși să se imunizeze împotriva coronavirus. Din această cauză, oficialitățile caută soluții.

Prefectul județului Teleorman, Emilia Paraschivescu, a convocat o serie de întâlniri în toate zonele județului pentru a discuta cu primarii și reprezentanții unităților administrativ-teritoriale pe tema intensificării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Obiectivul acestor întâlniri a fost mobilizarea pentru campania de vaccinare în județul Teleorman, în special în mediul rural.

În cadrul întâlnirilor, prefectul Emilia Paraschivescu a cerut autorităților să transmită în comunitățile locale mesaje de susținere a campaniei de vaccinare și de conștientizare a beneficiilor imunizării împotriva COVID-19 și a reiterat, totodată, faptul că vaccinarea este, în prezent, cea mai sigură cale de reîntoarcere la normalitate.

În acest context, pentru continuarea campaniei de vaccinare s-a solicitat sprijinul administrațiilor locale pentru catagrafierea persoanelor care doresc să se vaccineze, precum și alte detalii organizatorice care să faciliteze procesul de vaccinare în comunitățile locale.

În județul Teleorman, numărul total de doze de vaccin administrate, începând cu data de 31 decembrie 2020, prima administrare până în data de 27.05.2021, inclusiv, este de 97.102.

Astfel, au fost vaccinate 52.845 persoane cu doza 1, 41.931 de persoane cu doza 2 și 2.326 de persoane cu vaccin Johnson&Johnson prin intermediul medicilor de familie.