12 august 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Anii de liceu s-au încheiat pentru elevii de clasa a 12-a

Un an ciudat pe care nu-l voi uita niciodată. Asta spun elevii de clasa a 12-a pentru care școala a luat sfârșit. Liceenii și-au luat rămas bun de la colegi și profesori dar, mai ales, de la un an complicat în viața de elev.

Elevii din Teleorman încheie un an școlar extrem de complicat, în care au stat mult departe de colegi și de profesori, din cauza pandemiei. Pentru ei, totul a fost diferit, anul acesta, mai ales pentru elevii de clasa a XII-a. Chiar și examenul de bacalaureat este diferit în 2021. Liceenii au reușit să treacă, însă, peste momentele complicate și s-au bucurat de ultimele momente petrecute alături de colegi și profesori.

Festivitatea de absolvire a celor patru ani de liceu a fost primul și ultimul prilej pentru elevii de clasa a XII-a de a fi împreună, după un an școlar în care distanțarea a fost cuvântul de ordine. Liceenii și-au luat rămas bun de la colegi și profesori dar, mai ales, de la un an complicat în viața de elev. Școala on-line și faptul că nu au putut interacționa cu profesorii și cu ceilalți colegi și-au pus amprenta asupra liceenilor, care spun că cel mai dificil pentru ei, în acest ultim an, a fost faptul că nu s-au văzut față în față.

Școala on-line și contextul pandemic în care ne-am aflat cu toții au reprezentat adevărate provocări și pentru dascăli. Împreună cu elevii, însă, au reușit să treacă peste greutăți. Acum, sunt pregătiți, cu toții, să facă față cu brio examenului de Bacalaureat.

Viitorii absolvenți au primit, astăzi, și binecuvântarea unui călugăr de la Catedrala din Alexandria.

Anul școlar 2020-2021 se încheie mâine, 4 iunie, pentru elevii de clasa a XII-a, iar prima probă a bacalaureatului va avea loc pe data de 28 iunie. Anul acesta, competențele lingvistice și digitale nu se mai susțin, acestea fiind echivalate cu media notelor la materiile respective obținute în cei patru ani de liceu.