Cadrele medicale din Teleorman sunt în grevă și nu prea!

Cadrele medicale din județul Teleorman se află în grevă generală. Cu toate acestea se asigură urgențele cu o treime din personalul medical. Mai exact, nici o operaţie care nu este urgenţă medicală nu este realizată, intervenţiile programate sunt amânate. Singurii angajați care fac notă discordantă sunt cei de la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria.

Cadrele medicale au declanșat greva generală ca urmare a faptului că nu au ajuns la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare.

Ce solicitări au sindicaliștii?

Sindicaliștii din Sănătate cer reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei între asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeaşi profesie, având aceeaşi fişă a posturilor şi aceleaşi atribuţii.

De asemenea au solicitat și reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei între spitalele clinice şi neclinice şi trecerea asistenţilor din asistenţa socială pe grila din sistemul neclinic.

Protestul de azi survine grevei japoneze care a avut loc pe 12 octombrie și a constat în purtarea de banderole albe pe mână, dar și a acțiunilor de pichetare a Ministerul Muncii, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Sănătății și Palatul Parlamentului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *