15 aprilie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Bugetul pe 2021 a fost votat! Parlamentarii PNL din Teleorman sunt extrem de încrezători

Avem buget! Parlamentul a votat legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Cele două legi vor merge la promulgare, dacă nu vor fi contestate de opoziție la Curtea Constituțională.

Parlamentul a votat legea bugetului de stat, cu 234 de voturi „pentru” și 170 de voturi „împotrivă”. Legea bugetului a trecut de Parlament fără amendamente, toate cele peste 3.600 depuse de PSD fiind respinse de Coaliție. Cu 254 de voturi „pentru” și 128 „împotrivă” a fost adoptat și bugetul asigurărilor sociale de stat.

Parlamentarii PNL din Teleorman sunt optimiști și extrem de încrezători în ceea ce privește bugetul din acest an.

Potrivit deputatului, Costel Barbu, bugetul din acest an ”acoperă toate obligațiile financiare ale statului român: plata salariilor în sistemul public, plata pensiilor majorate cu 14% de la 1 septembrie 2020, plata alocațiilor majorate pentru copii, campania de vaccinare și cheltuielile suplimentare din sistemul sanitar, plata măsurilor active pe piața muncii, asistența socială sau cheltuielile descentralizate la nivelul administrației publice”.

”Având susținerea totală și implicată a președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și după dezbateri lungi, în care am cântărit rațional fiecare propunere din buget, pot spune că acum dăm startul repornirii economiei pe baze corecte și în armonie cu realitățile economice ale acestor vremuri.

Am votat, cu toată responsabilitatea, un buget al relansării, echilibrat și robust, care va asigura creșterea semnificativă a investițiilor publice, susținerera companiilor și a angajaților și implementarea reformelor în domeniile vitale ale statului.

Bugetul pe 2021, în forma votată, acoperă toate obligațiile financiare ale statului român: plata salariilor în sistemul public, plata pensiilor majorate cu 14% de la 1 septembrie 2020, plata alocațiilor majorate pentru copii, campania de vaccinare și cheltuielile suplimentare din sistemul sanitar, plata măsurilor active pe piața muncii, asistența socială sau cheltuielile descentralizate la nivelul administrației publice.

Nu sunt introduse impozite și taxe noi, nu vor fi majorate cele existente și vor fi păstrate și o parte dintre facilitățile fiscale de care au beneficiat operatorii economici în anul 2020”, spune deputatul PNL, Costel Barbu.

La rândul său, senatul liberal, Eugen Pîrvulescu se arată extrem de mulțumit de forma bugetului din acest an. Potrivit acestuia, România, dar în special județul Teleorman, are nevoie de investiții, iar adoptarea bugetului în forma propusă este primul pas spre normalitate.

”Am votat bugetul pe 2021. În urmă cu puțin timp s-au încheiat toate procedurile privind bugetul României, pentru anul 2021. Împreună cu parlamentarii PNL de Teleorman și partenerii de coaliție am votat astăzi pentru dezvoltare,  modernizare, investiții care vor duce negreșit la un trai decent pentru toți românii.

Într-o democrație adevărată, oamenii nu trebuie să trăiască permanent cu frica zilei de mâine. Avem nevoie de investiții și investitori, iar ziua de astăzi a fost primul pas spre normalitate”, a spus senatul PNL, Eugen Pîrvulescu.