29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

cod portocaliu

Avertizare meteo de vreme rea: vin ninsorile și viscolul!

Avertizare de vreme rea: vin ninsorile și visolul și în Teleorman. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de intensificări ale vântului, ninsori viscolite și răcire accentuată.

Avertizare meteo, valabilă și în Teleorman

Informarea emisă de ANM este valabilă mai ales în centrul, estul și sudul țării, deci și în Teleorman.

Așa că, după câteva zile cu vreme mai bună, iarna își reintră cu forță în drepturi. De astăzi după-amiază și până mâine după-amiază, vom avea parte de vânt, ninsori și frig.

Adminisrația Naținală de Meteorologie a emis în această dimineață informare meteorologică de intensificări ale vântului, ninsori viscolite și răcire accentuată. Avertizarea este valabilă în intervalul  12 decembrie, ora 16:00 – 13 decembrie, ora 14:00.

”În intervalul menţionat, temporar vor fi precipitații îndeosebi în centrul, sudul și estul țării, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, iar la munte va ninge. Local se va depune strat de zăpadă, mai consistent în zona montană. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales la altitudini mari, rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol. În Moldova, Dobrogea și Muntenia (inclusiv în zona Municipiului București), local, vântul va depăși la rafală 50… 60 km/h, viscolind trecător ninsoarea”, se arată în avertizarea ANM.

Avertizare meteo, și pentru răcire accentuată

În aceste condiții, nici temperaturile din termometre nu vor fi foarte confortabile. Conform ANM, vremea se va răci accentuat, ajungând chiar și la -10 grade.

” Vremea se va răci accentuat, vor predomina temperaturile negative, iar în noaptea de marți spre miercuri (13/14 decembrie) va fi ger (temperaturi minime sub -10 grade) în nordul, nord-estul, centrul țării, local în sud și pe arii mai restrânse în rest”, se mai arată în informarea ANM.

În Alexandria, temperatura minimă din această noapte va atinge -2 grade, iar mâine noapte va coborî până la -7 grade celsius.