7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Care sunt numele celor 7 parlamentari de Teleorman

5 deputați și 2 senatori îi vor reprezenta pe teleormăneni în viitorul Parlament. Peste 150.000 de teleormăneni au ieșit la vot pentru a-i alege pe cei 7 viitori parlamentari.

Candidații Partidului Social Democrat din Teleorman au reușit să-și zdrobească adversarii și să trimită în Parlament, cel puțin deocamdată, 3 deputați și 1 senator.  Este vorba despre Liviu Dragnea, Adrian Gâdea și Valentin Boboc în Camera Deputaților și Carmen Daniela Dan în Senatul României.

Liberalii și-au asigurat un post de deputat

Și liberalii teleormăneni vor avea cel puțin un reprezentant în viitorul Parlament. Cele 19,46 la sută dintre voturile teleormănenilor îi sunt suficiente Marei Calista pentru a ocupa un fotoliu de deputat în Legislativ.

ALDE poate avea doi parlamentari

Lucrurile se complică în privința celui de-al 5-lea scaun de deputat, dar și pentru al doilea post de senator. Pentru că acesta nu a fost câștigat direct merg la redistribuire.

Prima variantă luată în calcul pentru fotoliul din Camera inferioară a Parlamentului este Calotă Ică Florică, președintele ALDE Teleorman. Procentul de 6,2 la sută obținut de acesta îi este suficient pentru a ajunge din nou în Parlament și asta deoarece scorul obținut de filiala județeană este peste media partidului.

Negocieri directe pentru al doilea fotoliu de senator

Pentru cel de-al doilea post de senator calculele sunt complicate pentru că el nu se va da în prima fază a redistribuirii, ci în a doua, iar asta înseamnă negocieri între partide, pe principiul ”eu ofer postul de senator în Călărași, dar aș vrea să-l primesc pe cel din Constanța”. În aceste condiții, atât candidatul PSD – Marian Potbăniceanu, cât și cel al PNL, Eugen Pîrvulescu, dar și cel de la ALDE, Samuel Calotă au încă șanse de a ajunge în Parlament.

Rămâne de văzut cum vor tranșa lucrurile liderii partidelor politice.