7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

primele rezultate

Primele rezultate ale alegerilor parlamentare. Cine este marele câștigător

Primele rezultate ale alegerilor parlamentare arată că PSD este marele câștigător, în Teleorman. După centralizarea voturilor din aproape 97 la sută din secțiile de votare, PSD a obținut peste 61 la sută din sufragii la Camera Deputaților și Senat. Contracandidatul său, PNL, de-abia a reușit să atingă pragul de 19 la sută.

PSD și-a zdrobit adversarul

PSD a obținut, la alegerile parlamentare din 11 decembrie, peste 61 la sută din voturile teleormănenilor, după centralizarea voturilor din majoritatea secțiilor.

Conform numărătorii paralele a PSD, principalul partid politic din România a obținut, în Teleorman, la Camera Deputaților, un procent de 61,17 la sută. Acest lucru înseamnă că peste 85.000 de teleormăneni au pus ștampila pe candidații acestui partid.

Partidul Național Liberal a strâns doar puțin peste 26.600 de voturi, adică un procent de 19,20 la sută. ALDE se apropie de 6,00 la sută.

Aceleași rezultate, și la Senat

La Senat, PSD și-a adjudecat, după numărătoarea voturilor din aproape 97 la sută din secții, un procent de 61,23 la sută. Asta înseamnă că 85.300 de teleormăneni i-au acordat PSD-ului votul de încredere.

PNL a obținut 19,17 din sufragii, iar ALDE, 6,28 la sută.

”Cetățenii au crezut în Partidul Social Democrat, dar mai ales în programul de guvernare cu care ne-am prezentat în această campanie. Cred că motivele pe care le-am prezentat în această campanie au demonstrat ce înseamnă să vorbești despre fapte. Cred că cetățenii, astăzi, au putut să facă o comparație între ceea ce se întâmplă în timpul actualului guvern de tehnocrați și ceea ce s-a întâmplat în timpul guvernelor conduse de PSD.  Cred că oamenii au votat pentru viitorul nostru și pentru o Românie mai puternică. Ziua de astăzi va schimba destinul și viitorul acestei țări”, a declarat președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, după aflarea rezultatelor.

Aproape 150.000 de teleormăneni și-au exercitat dreptul de vot

Teleormanul a fost, și de această dată, pe locul doi la nivel național în ceea ce privește prezența la vot. Doar județul Olt a fost mai ”harnic” decât Teleormanul.

În județul nostru, conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central, au fost înregistrați 323.691 de cetățeni cu drept de vot. Dintre aceștia, s-au prezentat la urne 149.873 de persoane, ceea ce înseamnă o prezență de 46,30la sută.

3.076 de teleormăneni au solicitat urna mobilă și 8.158 dintre ei au votat pe liste suplimentare

La nivel național, 7.211.991 de oameni au ieșit, astăzi, la vot, ceea ce înseamnă un procent de 39,49 din totalul celor cu drept de vot.