avertizare

Autoritățile teleormănene se pregătesc pentru sezonul rece

Autoritățile județene din Teleorman au primit ”temă” de la București să se pregătească temeinic pentru sezonul rece care bate la ușă, astfel încât iarna să nu le ia, din nou, pe nepregătite.

Așa că nici nu s-a reinstalat bine pe scaunul de prefect al județului Teleorman, că Liviu Dumitrașcu este obligat să își ia treaba în serios. Încă de la învestirea în funcție i-a fost trasată sarcina de a se asigura că Teleormanul este pregătit pentru sezonul rece.

Secretarul de stat din MAI i-a și trasat sarcini noului prefect

Singurul moment de glorie pe care l-a avut, ieri, Liviu Dumitrașcu, a fost depunerea jurământului de învestitură. Imediat după acest episod, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prezent la învestire, i-a și trasat prima sarcină noului prefect.

”O să vă rog și pe dumneavoastră să continuați, împreună cu autoritățile locale, cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, acest program, să vă asigurați că lucrurile sunt așa cum trebuie să fie și că nu ne vom trezi cu situații excepționale pe care să nu le putem gestiona”, a spus Irina Alexe, secretar de stat în MAI, referitor la pregătirea sezonului rece.

Contracte de deszăpezire de peste 52 de milioane de lei

Pregătirea pentru sezonul rece presupune, în mare măsură, încheierea din timp a contractelor pentru deszăpezire și asigurarea în cantitățile necesare a stocurilor de materiale antiderapante și combustibil.

Prefectul județului trebuie să aibă în atenție, cu prioritate, stadiul contractării serviciilor de deszăpezire de către Consiliul Județean sau CNADNR.

La sfârșitul anului trecut, pentru deszăpezirea din județul Teleorman s-au încheiat contracte în valoare de peste 52 de milioane de lei, conform ”situației contractelor de deszăpezire încheiate la nivelul județului” de pe site-ul Prefecturii Teleorman. Multe din aceste contracte au termene până la sfârșitul anului 2016, așa că, dacă vine până în luna decembrie, iarna nu ar mai trebui să ia autoritățile pe nepregătite.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *