7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

În Alexandria, luminile de Crăciun se aprind pe 1 Decembrie

Începutul iernii calendaristice și Ziua Națională a României vor aduce, la Alexandria, spectacole, lumini și, nu în ultimul rând, mâncare și băutură ca la români.

Ziua de 1 Decembrie va fi marcată, în municipiul reședință de județ, cu evenimente pentru toate gusturile și pentru toate vârstele.

Spectacole, ceremoniale și varză cu ciolan, de Ziua Națională a României

1 Decembrie va debuta, la Alexandria, la ora 10:00, cu ceremonialul militar și religios oficiat cu ocazia Zilei Naționale. Conform programului stabilit de organizatori, la ora 11:10, alexăndrenii vor putea asista la un microspectacol cultural-artistic și la parada militară.

Mii de porții de varză cu ciolan și vin fiert, oferite de organizatori

Alexăndrenii care vor sărbători Ziua Națională în aer liber vor fi ”cinstiți” cu câte o porție de varză cu ciolan și un pahar de vin fiert.

Anul acesta, municipalitatea a pregătit pentru sărbătoarea națională 2.600 de porții de varză cu ciolan și 800 de litri de vin fiert. Cei care nu vor să consume alcool, se vor putea încălzi cu ceai cald.

Irina Loghin și Dinu Iancu Sălăjanu vor cânta pe scena alexăndreană

Municipalitatea alexănreană a pregătit, anul acesta, și un spectacol artistic, în care vor evolua nume mari ale muzicii populare și ușoare românești. Vor urca pe scena din Alexandria, începând cu ora 15:00, Irina Loghin, Zinaida Bolboceanu, Dinu Iancu Sălăjanu, dar și Ansamblul Burnasul. Alexăndrenii iubitori de muzică ușoară îi vor putea asculta pe cei de la Bere Gratis și Talisman.

Luminile de sărbătoare se aprind pe 1 Decembrie

Tot de Ziua Națională, Alexandria va îmbrăca straie de sărbătoare. Odată cu lăsarea serii, orașul se va lumina cu mii de beculețe. În plus, platoul din fața Casei de Cultură și centrul pietonal vor fi împodobite cu sute de ornamente specifice Crăciunului și sărbătorilor de iarnă, realizate și montate de angajații Administrației Domeniului Public.