11 decembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

primăria roșiorii de vede

La Roșiorii de Vede, sărbătorile de iarnă durează toată luna decembrie

Luna Cadourilor este marcată, la Roșiorii de Vede, prin evenimente culturale,  artistice și sportive. Sărbătorile de iarnă debutează, la Roșiorii de Vede, pe 1 decembrie și vor continua toată luna.

Ziua Națională, marcată cum se cuvine

Municipalitatea roșioreană a pregătit o serie de evenimente, ce se vor desfășura pe toată durata lunii decembrie, adresate tuturor categoriilor de vârstă.

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, tinerii din Roșiorii de Vede se vor întrece în cadrul ediției a VI-a a Cupei ”1 Decembrie” la fotbal-tenis, ce se va desfășura la sala de sport a Colegiului Tehnic Anghel Saligny.

De la ora 11:00, toți roșiorenii sunt invitați pe platoul din fața Primăriei, pentru a asista la ceremonialul dedicat Zilei Naționale. Vor lua cuvântul primarul municipiului, Valerică Cârciumaru și istoricul Gabriel Osăceanu. Evenimentul se va încheia, așa cum este firesc, cu o ceremonie religioasă și cu depunerea de coroane.

zilele rosiorii vede

Copiii vor avea un ”orășel” doar al lor

Sărbăorile de iarnă vor continua luni, 5 decembrie, cu două evenimente. Mai întâi, începând cu ora 11:00, Muzeul de Istorie Petre Voivozeanu va găzdui expoziția de obiecte lucrate manual, specifice sărbătorilor de iarnă, ”Petalele iernii”, realizată de Valentina Dobre împreună cu invitații săi.

Cel mai așteptat moment de cei mici, dar nu numai, va fi, cu siguranță, dechiderea Orășelului Copiilor, amplasat în Parcul central din Roșiorii de Vede. Evenimentul va fi marcat printr-un concert de colinde în interpretarea trupei Euroton, a lui Silviu Arsu și a membrilor Cercului de muzică al Casei de Cultură.

Orășelul copiilor nu va fi doar un loc pentru distracție, în toată această perioadă, ci și gazda mai multor concerte și spectacole dedicate iernii și sărbătorilor de iarnă.

Evenimente culturale vor avea loc până pe 22 decembrie

Direcția de Cultură din Roșiorii de Vede a pregătit, în decembrie, mai multe evenimente culturale, de la expoziții de grafică, sculptură și pictură, lansări de carte, până la colocvii cu teme religioase. Toate acestea vor fi ”presărate” cu momente artistice, concerte de colinde și recitaluri.

Unul din momentele artistice importante va avea loc luni, 19 decembrie, când Corala Axios a Preoților din Episcopia Alexandriei și Teleormanului va susține, în parcul central, un concert de colinde.

Revoluția din decembrie 1989, celebrată și la Roșiorii de Vede

Ziua de 22 decembrie 1989 va fi comemorată și la Roșiorii de Vede. Cu începere de la ora 11:00, la Troița Eroilor din Parcul central, va avea loc ceremonialul de comemorare a eroilor Revoluției. Din programul evenimentului fac parte și slujba de pomenire a eroilor martiri și depuneri de coroane.