Alexandria își modernizează sistemul rutier pe bani europeni

Peste 6,5 milioane de euro primește municipiul Alexandria, în parteneriat cu orașul bulgăresc Cherven Bryag, pentru dezvoltarea sistemului rutier transfrontalier.

Parteneriat Alexandria – Cherven-Bryag

Municipiul Alexandria implementează în perioada 20.03.2019 – 19.03.2022 proiectul “O mai bună conexiune a orașelor Alexandria și Cherven Bryag. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Obiectivul general al proiectului este de a asigura o mai bună conectivitate pentru Alexandria și Cherven-Bryag în condiții de trafic sigur.

Peste 6,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană

Valoarea totală eligibilă este de 7,669,032.95 EURO, finanțare nerambursabilă și contribuția partenerului. Dintre aceștia 6,518,678.00 EURO din Fondul European de Dezvoltare Regională; 996,897.61 EURO Cofinanțarea de la Bugetele de Stat și 153,457.34 EURO Contribuții proprii ale partenerilor.

Călătorie rapidă și sigură între cele două orașe

Potrivit proiectului, dezvoltarea rețelelor de transport în regiunea transfrontalieră va facilita cooperarea interregională și va contribui la creșterea competitivității sectorului de afaceri, a mobilității forței de muncă și, totodată, la dezvoltarea regională durabilă.

Reabilitarea infrastructurii rutiere, respectiv 4.500,20 metri în Alexandria și 8.000 metri în Cherven-Bryag va îmbunătăți condițiile de trafic, de siguranță, competitivitate a ambelor municipalități, va permite o mai bună exploatare a potențialului turistic în zona transfrontalieră și va îmbunătăți capacitatea de cooperare a partenerilor în domeniul transportului și al siguranței rutiere.

Proiectul presupune accesibilizarea zonelor reabilitate și pentru persoanele cu dezabilități, astfel vor fi amplasate instalații speciale, cum ar fi semafoare acustice și mobile și benzi de ghidaj.

Se va realiza un ghid de bune practici pentru lucrările de intervenție rutieră pentru limitarea duratei acestora, reducerea disconfortului populației afectate, reducerea riscului de accidente, limitarea poluării, care este importantă pentru realizarea reabilitării/ modernizării rutiere în cauză.

Ghid al șoferului

În cadrul proiectului se va realiza și un ghid al șoferului, care va furniza informații privind sfaturile de condus în condiții de siguranță, regulile rutiere din ambele țări, educația șoferului și riscurile legate de consumul de alcool, droguri, sau condus cu viteză peste limita legală admisă în ambele țări. Acest ghid va fi conceput atât pentru șoferi începători cât și pentru șoferi experimentați.

Se vor instala panouri electronice de avertizare

Ca măsuri suplimentare de siguranță rutieră și măsuri de conștientizare, vor fi amplasate panouri electronice de avertizare privind condițiile de trafic (drumul umed, gheața și zăpada, eventuale accidente produse, limitările de viteză impuse de condițiile de trafic, eventualele lucrări sau obstacole de trafic) pe segmentele de drumuri ce vor fi reabilitate.

De asemenea, vor fi elaborate hărți electronice ale punctelor negre, care vor prezenta zonele unde se produc de obicei cele mai grave accidente rutiere din Cherven Bryag și Alexandria. Scopul său este de a reducere numărul de decese rutiere și de răniri grave în orașe. Această hartă Blackspot va arăta unde sunt cele mai multe victime ale accidentelor rutiere și ce trebuie făcut pentru a evita și a de reduce pericolele apărute în trafic.

Prin acest proiect se încearcă reducerea timpului de transport pe distanța dintre municipalitățile partenere.

Multe străzi din Alexandria vor fi modernizate

În cadrul acestui proiect în Alexandria vor fi reabilitate: Șoseaua Turnu Măgurele; Str. Al. Ghica – tronsonul de la intersecția cu Str. București până la intersecția cu Str. Meșteșugari; Str. Meșteșugari – tronsonul de la intersecția cu Str. Al. Ghica până la intersecția cu Str. Dunării; Str. Dunării – tronsonul de la intersecția cu Str. Meșteșugari până la ieșirea spre Comuna Poroschia și Str. Fabricii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *