25 septembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

alegeri parțiale în comun olteni

Alegeri parțiale în comuna Olteni. Aproape 2.500 de oameni sunt chemați, astăzi, la urne

Alegeri parțiale în comuna Olteni. Aproape 2.500 de locuitori cu drept de vot din Olteni sunt chemați, astăzi, la urne, pentru a-și alege primarul.

Alegeri parțiale: oamenii au venit la vot încă de dimineață

alegeri parțiale în comun olteniRomâni din 49 de localități din țară sunt chemați, astăzi, la urne, în cadrul alegerilor parțiale. În Teleorman, comuna Olteni își alege primarul. Aproape 2.500 de persoane cu drept de vot ar trebui să vină la scrutinul de astăzi.

Votanții au la dispoziție două secții de votare, una în localitatea Olteni și cealaltă, în Perii Broșteni. La scurt timp de la deschiderea urnelor, aproximativ 500 de oameni își exprimaseră deja opțiunea electorală: 290 dintre ei la Olteni și 173, la Perii Broșteni.

La ora 12:40, 745 de teleormăneni își exercitaseră dreptul de vot, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă. Aceste cifre se traduc într-o prezență la urne de 30,56%. Procentul situează Teleormanul în primele 5 locuri pe țară în topul județelor cu cea mai mare prezență la vot.alegeri parțiale în comun olteni

La secția de votare din comuna Olteni, oamenii se așezaseră la coadă, așteptând să le vină rândul să intre în cabina de vot.

Trei candidați își dispută funcția de primar

Trei candidați se luptă, astăzi, pentru fotoliul de primar al comunei Olteni. Este vorba despre Violeta Ionescu, din partea Partidului Mișcarea Populară, Emil Mărcușanu, din partea Partidului Social Democrat și Marian Iordache, membru al Partidului Național Liberal.

Printre cei care au votat încă de dimineață se află și candidatul PSD, Emil Mărcușanu.

”Astăzi am votat pentru normalitate, pentru viitorul comunei Olteni. Sper ca cetățenii din comună să înțeleagă că sunt multe proiecte în desfășurare care trebuie duse la bun sfârșit”, a declarat Emil Mărcușanu, la ieșirea de la urne.

Emil Mărcușanu spune că, deși  funcția de primar i-a creat unele probleme în trecut, mai dorește să câștige încă un mandat.

”Nu am renunțat la ideea de a mai deveni încă o dată primar pentru că eu nu am luat mită, nu am deturnat fonduri și nu am afectat bugetul Primăriei. Eu am candidat anul trecut, am avut hotărâri judecătorești în favoarea mea dar, din păcate, a doua oară, pentru aceeași faptă, mi s-a întrerupt mandatul. Nu știu pentru ce. Tot ce știu este că eu am fost singurul primar din țară condamnat pentru că a acordat angajaților sporuri salariale”, a declarat Emil Mărcușanu.