27 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

PMP a câștigat primăria Olteni! Violeta Ionescu este noul primar al comunei

Înfrângere usturătoare pentru PSD Teleorman. După mai bine de 17 ani de administrație, Emil Mărcușanu se vede nevoit să facă un pas în spate. El a fost înfrânt de candidatul PMP, Violeta Ionescu.

Trei candidați au luptat pentru fotoliul de primar al comunei Olteni. Este vorba despre Violeta Ionescu, din partea Partidului Mișcarea Populară, Emil Mărcușanu, din partea Partidului Social Democrat și Marian Iordache, membru al Partidului Național Liberal. Pe ultima sută de metri liberalii au declarat că-l susțin pe candidatul PMP și au îndemnat alegătorii să pună ștampila pe acesta.

În că de la primele ore ale dimineții pe strada principală din cele două sate, Olteni și Perii Broșteni, era agitație. După ce ieșeau de la slujba de duminică oamenii treceau și pe la secția de vot.

Și candidații s-au trezit de dimineață pentru a da tonul

Printre cei care au votat încă de dimineață s-a aflat și candidatul PSD, Emil Mărcușanu.

”Am votat pentru normalitate, pentru viitorul comunei Olteni. Sper ca cetățenii din comună să înțeleagă că sunt multe proiecte în desfășurare care trebuie duse la bun sfârșit. Nu am renunțat la ideea de a mai deveni încă o dată primar pentru că eu nu am luat mită, nu am deturnat fonduri și nu am afectat bugetul Primăriei. Eu am candidat anul trecut, am avut hotărâri judecătorești în favoarea mea dar, din păcate, a doua oară, pentru aceeași faptă, mi s-a întrerupt mandatul. Nu știu pentru ce. Tot ce știu este că eu am fost singurul primar din țară condamnat pentru că a acordat angajaților sporuri salariale”, a declarat Emil Mărcușanu, la ieșirea de la urne.

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din ”târg”. După închiderea urnelor candidatul PMP, Violeta Ionescu a reușit să strâgă cele mai multe voturi și astfel să devină primar al comunei Olteni.

În secţia de votare din comuna Olteni, PMP a obţinut 531 de sufragii, PSD – 429, iar PNL  – 11. La cealaltă secție de votare satul Perii Broşteni, candidatul PMP a luat 300 de voturi, cel de la PSD 263, iar liberalii 5 voturi.

Zeci de simpatizanți ai noului primar s-au strâns în fața secției de votare din comuna Olteni și au început să aplaude reușita noului primar. Aceștia au încins hora şi au scandat ca pe stadion “Ole, ole, campionii” sau “Violeta, primar”.

Suflarea PMP este fericită

Președintele PMP Teleorman, cel care a stat toată ziua în fața secției de votare din comuna Olteni împeună cu senatorul PNL Eugen Pîrvulescu a fost primul care le-a mulțumit oltenarilor pentru votul acordat candidatului formațiunii.

“Le mulţumim oltenarilor pentru că au înţeles că această comună are nevoie de un nou început. Majoritatea cetăţenilor au votat Ionescu Violeta. Asta înseamnă că  localitate are o nouă şanşă, de a se reclădi. În acelaşi timp, trebuie să recunoaştem că în bătălie am avut mai mulţi aliaţi. Chiar dacă fuziunea nu s-a încheiat, consilierul UNPR a fost lângă noi. Un alt aliat a fost Partidul Naţional Liberal, care în ultimile zile a întors armele şi am avut un singur adversar, adică PSD. Ionescu Violeta este primar în comuna Olteni”, a declarat Adrian Florescu, preşedintele PMP Teleorman.

Vizibil emoţionată, Violeta Ionescu a ţinut să le mulţumească tuturor cetăţenilor pentru încrederea acordată.

“Vă mulţumesc tuturor celor care aţi fost aproape de mine, vă mulţumesc, oameni buni din Olteni. O să fiu prietenul vostru, al tuturor. Doamne ajută”, a afirmat noul primar, după numărarea voturilor.