19 septembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

șoferi

3 șoferi prinși băuți la volan

Pericole pentru traficul rutier. Nu este zi fără ca polițiștii de la rutieră să nu prindă cel puțin un șofer băut. În ultimele 72 de ore, oamenii legii au întocmit trei dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului în cazul unor persoane depistate în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile din județ, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

Astfel, în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un bărbat în vârstă de 51 de ani din județul Mehedinți în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Turnu Măgurele din municipiul Alexandria prezentând halenă alcoolică. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în jurul orei 03:00, polițiștii din Alexandria au depistat un bărbat de 31 de ani din orașul Zimnicea în timp ce conducea un autoturism pe strada Dunării din localitate, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. În cazul său, rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, noaptea trecută, în jurul orei 01:00, polițiștii din Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 26 de ani din comuna Măgura, județul Teleorman, în timp ce conducea un scuter pe strada București din localitate, prezentând halenă alcoolică. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Procedând la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În toate cazurile prezentate mai sus persoanele au fost conduse la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei, fiind întocmite dosare penale. Cercetările continuă sub supravegherea unității de parchet.