12 august 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Zeci de sancțiuni date pentru nerespectarea măsurilor COVID-19

Sute de polițiști, jandarmi și polițiști locali au ieșit pe străzi pentru a verifica modul în care telormănenii respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea infectării Covid-19. Au fost legitimate nu mai puțin de 500 de persoane, au fost verificate peste 80 de obiective și aproximativ 230 de mijloace de transport. Cu acest prilej au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 100.000 de lei.

În ultimele 72 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid – 19, pentru prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii noului coronavirus, poliția teleormăneană, cu suportul I.J.J. Teleorman, poliției locale, al Direcției de Sănătate Publică Teleorman, A.N.S.V.S.A și al Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman, a intensificat activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii infectării și limitării răspândirii virusului Covid-19.

La activitățile desfășurate, precum și la cele 12 acțiuni punctuale organizate la nivelul județului au participat peste 290 de polițiști, trei polițiști de frontieră, 103 jandarmi și 72 de polițiști locali.

Astfel, au fost legitimate nu mai puțin de 500 de persoane, au fost verificate peste 80 de obiective și aproximativ 230 de mijloace de transport, pentru abaterile constatate în context fiind aplicate 112 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 100.000 de lei, dintre acestea 103 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Autoritățile vă recomandă să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor fără a vă expune la riscuri.

Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și în celelalte spații unde este obligatoriu.

”Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii”, spun polițiștii din Teleorman.

Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul participanților la evenimente, protejându-vă și protejându-i pe cei din jur.