11 decembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

21 de persoane și-au pierdut viața în acest an pe drumurile din Teleorman

241 de accidente rutiere au avut loc în primele 8 luni ale acestui an pe raza județului Teleorman. Din păcate, acestea au fost soldate cu decesul a 21 de persoane și rănirea gravă a 23. Alte 290 de persoane au ajuns la spital fiind rănite ușor.

Numai în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acționat pentru depistarea și sancționarea participanților la traficul rutier care nu respectă regulile privind circulația pe drumurile publice. Printre cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere produse în acest an regăsindu-se abaterile comise de către bicicliști, nerespectarea de către pietoni a regulilor privind traversarea și neacordarea de prioritate vehiculelor.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la peste 11.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute cinci permise de conducere pentru diferite abateri de la normele rutiere.

De la începutul anului și până în prezent, pe raza județului Teleorman s-au produs 241 de accidente rutiere, soldate cu decesul a 21 de persoane,  rănirea gravă a 23, 290 de persoane suferind vătămări ușoare.

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra percepției eronate pe care participanții la trafic o au față de săvârșirea unor abateri considerate “mărunte”, subevaluând riscul rutier.