19 mai 2024

TR News

Stiri din Teleorman

carmen dan daniela

Carmen Daniela Dan este propunerea PSD pentru Ministerul de Interne

Fostul prefect al județului Teleorman, Carmen Daniela Dan se află pe lista miniștrilor noului Cabinet Grindeanu. Aceasta este propusa pentru funcția de ministru al Internelor.

Social-democrații au definitivat lista miniştrilor noului Cabinet. Potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea în noul executiv vor fi și 8 femei. Printre ele o regăsim și pe Carmen Daniela Dan, fostul prefect al județului Teleorman. Aceasta urmează să ocupe funcția de ministru de Interne.

Carmen Daniela Dan a urcat în carieră pas cu pas

Carmen Daniela Dan a avut o ascensiune fulminantă în cariera profesională. Dacă în urmă cu 20 ani era secretar la Școala generală nr.3 Videle,  iată că acum se află în cărți pentru a ocupa scaunul de Ministru al internelor.

carmen daniela dan

În anul 1989, aceasta a absovit Liceul de filologie-istorie Zoia Kosmodemianskaia, Bucureşti. 10 ani mai târziu finaliza cursurile universitare ale Universităţii Ecologice Bucureşti. În anul 2003 se înscrie la Academia de Studii Economice Bucureşti, unde şi-a luat diploma de masterat în Managementul Afacerilor Publice Europene.

În perioada 1990-1996 a activat ca secretar la Școala generală nr.3 Videle, după care a fost referent la Banca Agricolă din Videle, până în 2001. A activat ulterior la Raiffeisen, unde a ocupat job-ul de teller front office.

Norocul îi surâde în 2002 atunci când devine consilier juridic în cadrul Serviciului Juridic şi Contencios de la CJ Teleorman. 8 ani mai târziu ajunge directorul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al judeţului Teleorman.

A fost subprefect al Județului Teleorman între 15 iunie 2012 și 13 martie 2014, ulterior fiind numită prefect al Județului Teleorman.

La alegerile din 11 decembrie a fost aleasă senator de Teleorman pe listele PSD și este președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat.

24 de ore până la depunerea jurământului

Astăzi, Birourile Permanente vor convoca sesiunea extraordinară şi vor stabili programul de lucru al Parlamentului pentru învestirea noului guvern. Sorin Grindeanu trebuie să depună marţi, în jurul orei 16:00, structura guvernului, lista miniştrilor şi programul de guvernare la Parlament, a spus liderul PSD.

Mâine vor începe audierile în comisii, urmând ca după-amiază să aibă loc dezbaterile şi votului în plen, a susţinut Dragnea.

Votul de investitură va avea loc miercuri la ora 19:00 la Cotroceni, iar în jurul orei 20: 00 va avea loc prima sedinţă a noului Guvern.