7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

alde

ALDE va avea patru miniștri în cabinetul Grindeanu

ALDE va avea patru miniștri în cabinetul Grindeanu. Conform sureselor din interiorul formațiunii politice, ALDE a reușit, în urma negocierilor cu PSD, să mai obțină un portofoliu.

Astfel, membri ai Alianței Liberalilor și Democraților vor conduce patru ministere, și nu trei, așa cum era stabilit inițial.

ALDE a obținut Ministerul de Externe

Din viitorul Guvern Grindeanu vor face parte patru miniștri ALDE, cu unul mai mult față de înțelegerea inițială cu cei de la PSD. În felul acesta, paritatea în Guvern va fi de 8/1.

Printre ministerele conduse de cei de la ALDE se numără și Ministerul de Externe. Fotoliul de ministru de Externe va fi ocupat, în noul cabinet, de Teodor Meleșcanu.

Ministerul Energiei va fi condus tot de un membru ALDE, în persoana lui Toma Petcu.

La Ministerul pentru Relația cu Parlamentul va fi numită Grațiela Gavrilescu.

De asemenea, copreședintele ALDE, Daniel Constantin, este ”în cărți” pentru funcția de vicepremier și cea de ministrul al Mediului.

24 de ore până la depunerea jurământului

Astăzi, Birourile Permanente convoacă sesiunea extraordinară pentru a stabili programul de lucru al Parlamentului pentru învestirea noului guvern. Sorin Grindeanu trebuie să depună marţi, în jurul orei 16:00, structura guvernului, lista miniştrilor şi programul de guvernare la Parlament, a spus liderul PSD, Liviu Dragnea.

Mâine vor începe audierile în comisii, urmând ca după-amiază să aibă loc dezbaterile şi votului în plen, a susţinut Dragnea.

Votul de investitură va avea loc miercuri la ora 19:00 la Cotroceni, iar în jurul orei 20: 00 va avea loc prima sedinţă a noului Guvern.