29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

incendii

Incendii devastatoare la început de an, în Teleorman

Incendii devastatoare la început de an, în Teleorman. Câțiva teleormăneni au intrat în 2017 cu mari probleme, din cauza incendiilor care le-au mistuit locuințele.

Două incendii, chiar pe 1 ianuarie

Chiar în prima zi a lui 2017, unii teleormăneni au rămas fără agoniseala de-o viață, mistuită de flăcări.

Conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Teleorman, pe 1 ianuarie 2017, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a două incendii.

Cel mai grav dintre ele s-a petrecut în comuna Cosmești, sat Ciuperceni. Pompierii Detașamentului din Videle au intervenit la stingerea incendiului, cu două autospeciale cu apă și spumă.

Din nefericire, însă, casa cuprinsă de flăcări a fost distrusă aproape în totalitate, din cauză că flăcările au fost observate prea târziu.

Valoarea pagubelor, în acest caz, se ridică la aproape 600 de milioane de lei vechi, însă nimeni nu a fost rănit.

Alte două incendii au izbucnit astăzi

Nici ziua de astăzi nu a fost mai liniștită pentru pompierii teleormăneni. Ei au fost solicitați să intervină pentru stingerea altor două incendii.

Primul dintre ele a izbucnit, astăzi, în localitatea Valea Cireșului, din cauza exploziei unei butelii. Inițial, flăcările au cuprins locuința în care a izbucnit incendiul. Ulterior, însă, s-au extins și la o a doua casă, aflată în aceeași curte.

Așa se face că, în scurt timp, ambele acoperișuri ardeau, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați. La locul incendiului au intervenit două autospeciale și o ambulanță SMURD, pompierii reușind să localizeze focul.

Mai grav este că proprietarul caselor a suferit arsuri la mâini, în încercarea de a stinge el însuși flăcările.

Și în Alexandria a izbucnit, astăzi, un incendiu, la o locuință din zona pieței Peco. La fața locului au intervenit pompierii alexăndreni, cu o autospecială cu apă și spumă.

În total, numai în prima zi a anului 2017, pompierii teleormăneni au fost solicitați pentru stingerea a două incendii, dar și în 28 de cazuri SMURD.