29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

ziua cea mai lungă

Ziua cea mai lungă! Filme pentru copii și concurs pentru gospodine

Filmele bune se urmăresc cu burta plină. Pe acest principiu s-au bazat, probabil, și cei din Primăria Alexandria atunci când s-au gândit să organizeze un maraton de evenimente sub genericul „ Ziua cea mai lungă ”.

Primăria Municipiului Alexandria și Consiliul Local organizează miercuri, 21 iunie 2017, un maraton de evenimente sub genericul „ Ziua cea mai lungă ”.

De la ora 9 dimineața, copiii sunt invitați la film pentru a vedea una dintre cele mai bune animații din istoria cinematografiei, seria Madagascar.

Cea mai bună animație

ziua cea mai lungă

Pentru cei care nu sunt familiarizați, Madagascar este o fabulă frumos îmbrăcată în hainele unei animații de succes, care te cucerește prin felul în care personajele reprezintă defecte și fobii umane.

Începând cu leul Alex care la suprafață pare fioros, dar în interior este foarte blând și fricos, continuând cu hipopotămița Gloria, masculul girafă Melman – care este foarte timid, masculul zebra Marty – speriat că a ajuns la o vârstă înaintată (în anii zebrelor) și finalizând cu cei 4 pinguini sociopați, Madagascar propune o poveste plină de umor în care animalele dintr-o grădină zoologică puternic umanizate pornesc în aventura vieții lor. Rămâne să aflăm unde e mai bine: în captivitate sau în sălbaticie?

Programul filmelor gratuite pentru copii în ” Ziua cea mai lungă ”

09:00 – Madagascar 1; 11:00 – Madagascar 2; 13:00 – Madagascar 3; 15:00 – Pinguinii din Madagascar.

Invitațiile se pot ridica de la Primăria Municipiului Alexandria , et. 2, cam. 50, între orele 09:00 – 12:00, în limita locurilor disponibile.

Ziua cea mai lungă continuă cu un concurs pentru gospodine

Și gospodinele din Alexandria vor avea momentul lor în Ziua cea mai lungă. Pentru ele va fi organizat un concurs. Cea mai bună pânine tradițională va fi răsplătită cu premii. Concursul va avea loc de la ora 16:00 la Clubul Pensionarilor.

Toate gospodinele au un mic secret pe care nu-l dezvăluie niciodată. Am vorbit cu una dintre ele care ne-a mărturisit că pentru a face o pâine de calitate este nevoie în primul rând de ingrediente de calitate. Aveți nevoie de un kilogram de făină; 40 grame de drojdie; 500 ml de apă călduță; o linguriță de sare; o linguriță de zahăr; o lingură de ulei.

Cum să prepari o pâine de calitate

Se cerne făina într-o covață de lemn sau într-un lighean de plastic, nu în vas metalic. Se face loc în mijlocul făinii. Acolo se pune drojdia înmuiată în apa caldă și zahărul. Se presară plămădeala formată cu puțină făină, se acoperă vasul și se lasă să crească la căldură. După ce și-a dublat volumul, se amestecă în plamadeală restul de făină, de apă călduță, uleiul și sarea. Se amestecă mai întâi cu o lingură de lemn, apoi se frământă cu mâna un aluat potrivit de tare, care trebuie să se desprindă ușor de pe mâini și de pe vas când este gata.

Se presară cu faină, se acoperă și se lasă la foc cald să crească. După ce aluatul a crescut, se iau bucăți din el, se pun pe masa presărată cu făină sau unsă cu ulei, li se dă forma rotundă sau lunguiață și se lasă să crească o jumătate de oră.

Pâinile se coc la foc potrivit 50 de minute. Pâinile scoase din cuptor se stropesc cu apă, ca să nu aibă coaja tare, se pun pe masă și se acoperă cu un ștergar gros.