Zilierii sau persoanele fără calificare își vor găsi de lucru mai ușor

Zilierii sau persoanele fără calificare își vor găsi de lucru mai ușor Noi locuri de muncă

Zilierii sau persoanele fără calificare își vor găsi de lucru mai ușor. Deputații români vor înființarea unor Agenții de intermediere între cererea și oferta de muncă zilieră, acreditate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Astfel, zilierii care ocupă un loc de muncă prin intermediul unei agenții de intermediere pot presta activități pentru același beneficiar pe o perioadă de maximum 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.

În acest fel, spun aleșii, se asigură flexibilitatea relațiilor de muncă și, cu prioritate, creșterea gradului de ocupare pe piața muncii a persoanelor din categoria de populație care nu are o calificare profesională sau este fără educație școlară.

Va crește gradul de ocupare pe piața muncii

Munca zilieră presupune desfășurarea de activități necalificate cu caracter ocazional pentru un beneficiar persoană juridică. Din acest motiv, a fost necesară adoptarea și punerea în aplicare a unui act normativ privind această îndeletnicire. Acest act normativ are drept consecință creșterea gradului de ocupare pe piața muncii a persoanelor necalificate sau fără educație școlară.

”Reglementarea pieței forței de muncă este o prioritate și pentru mine. În plenul Camerei Deputaților am susținut și votat raportul de adoptare a proiectului de lege pentru modificarea și completarea legii 52/2011. Proiectul se referă la înființarea de agenții de intermediere între cererea și oferta de muncă zilieră, agenții acreditate de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin punctele județene. Astfel, se asigură un cadru normativ coerent și unitar, care să faciliteze accesul la angajare a persoanelor care desfășoară activități sezoniere, dar și a celor care nu au o calificare profesională sau educație școlară”, explică deputatul Violeta Răduț, unul din susținătorii unui astfel de proiect.

Zilierii sau persoanele fără calificare își vor găsi de lucru mai ușor

În prezent, România se confruntă cu un deficit de forță de muncă. Prin acest act normativ se are în vedere asigurarea unui cadru normativ coerent și unitar care să faciliteze accesul la angajarea în piața muncii a persoanelor care desfășoară activități sezoniere, sporadice sau accidentale. Medierea între cererea și oferta de muncă zilieră este utilă prin sprijinirea directă, concretă și complexă a zilierilor în căutarea și găsirea unui loc de muncă, asigurându-se construirea și menținerea unei punți de legătură între beneficiari și zilieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *