7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Zilele Municipiului Alexandria nu se organizează în acest an! Banii vor fi alocați școlilor și grădinițelor

Mai multe evenimente cultural artistice și sportive care urmau să aibă loc în acest an în municipiul Alexandria au fost anulate. Printre ele și Zilele Municipiului Alexandria. Primarul Alexandriei, Victor Drăgușin dorește ca banii destinați acestor evenimente să fie distribuți unităților de învăţământ, în vederea asigurării condiţiilor pentru reluarea cursurilor din toamnă.

Coronavirusul oprește toate activitățile cultural artistice și sportive din municipiul Alexandria. În contextul limitării răspândirii infecţiei cu virusul SARS – CoV – 2, în urma unor analize pertinente efectuate în ultimele zile, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin a luat decizia schimbării destinației unor fonduri din bugetul local prin redirecţionarea lor de la activitățile sportive, culturale și organizarea de evenimente, către unităţile de învăţământ. Prin această redirecționare se urmărește asigurarea condiţiilor pentru reluarea cursurilor şi creșterii gradului de siguranță din punct de vedere igienico – sanitar, după revenirea copiilor din toamnă la școală și organizarea și susținerea în condiții de siguranță a examenelor pentru anii terminali.

În acest sens, Victor Drăgușin va propune Consiliului Local Alexandria în lunile aprilie și mai, mai multe proiecte de Hotărâri de Consiliu Local pentru ”renunţarea la o serie de evenimente şi activităţi cultural artistice şi sportive a căror desfăşurare presupune participarea unui număr mare de persoane”.

Zilele Municipiului Alexandria nu se organizează în acest an

Este vorba despre: “Surpriză pentru iepuraş”, concurs adresat copiilor din gradiniţe; “Cupa primăverii”, concurs sportiv adresat persoanelor vârstnice; “Vine, vine iepuraşul” – concursuri organizate de CLTA pentru copii și bunici; “Cel mai bun cozonac/pască de casă”; Concurs de înot; Ziua Tineretului – Colour the Party; “Cupa pensionarilor la pescuit”; Dialogul artelor; Jocurile vacanţei; Zilele Muncipiului Alexandria (rămân doar câteva activități ce se vor desfășura în on-line și Ședința Festivă – prin sistem video); Balul echinocţiului, organizat de CLTA; Miss Alexandria, ediţia a VI-a; Festivalul de colinde;Revelion la Clubul Pensionarilor;  Deplasarea la festivaluri şi concursuri naţionale- Ansamblul de Jocuri şi Cântece Populare “Florile Burnasului” și alte activități în funcție de evoluția situației la nivel național și local.

Alte evenimente își vor adapta și modifica regulamentele astfel încât să nu pună în pericol sănătatea categoriilor de persoane cărora le sunt adresate, în cea mai mai mare parte fiind vorba despre preşcolari, elevi, tineri și vârstnici. Este vorba despre “Olimpiada siguranţei”, activitate desfăşurată în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie; ”Nunta de Aur” – cuplurile sărbătorite vor primi diplome de fidelitate și va fi majorată suma de bani pe care o primeau de la 300 lei la 600 de lei(prin renunțarea la organizarea mesei festive, suma va fi redistribuită cuplurilor fără majorarea bugetului general al activității); ”Clubul de carte” – online; ”Tânăr cetățean al Municipiului Alexandria”; Premierea elevilor cu rezultate deosebite la învățătură; Concursul pe etape ”Și eu iubesc Alexandria” Concursul pe etape ”Creștem Sănătos”; Ziua absolventului și  1 iunie – ziua copilului.