26 noiembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Grătarul la iarbă verde de 1 mai se mută în bucătărie

1 mai sărac. Fără ieșiri la grătar, în natură sau la mare. Anul acesta va trebui să petrecem Ziua Muncii acasă, în curte sau pe balcon.

Anul acesta nu vei putea merge la picnic și nici pe litoral de Ziua Muncii, întrucât riști să primești o amendă usturătoare. Trăim vremuri atipice, în care noul coronavirus a dus la impunerea unor măsuri stricte de izolare și distanțare socială. Printre acestea se numără și interzicerea călătoriilor dintr-o localitate în alta dacă acestea nu sunt făcute cu motive bine întemeiate. Iar picnicul sau călătoria la mare nu se înscriu în ordonanţele militare ca motiv de deplasare.

Oamenii legii vor împânzi drumurile din toată țara pentru a verifica motivele deplasării celor care călătoresc în această perioadă.

”Anul acesta, toţi, trebuie să abordăm altfel această zi şi să respectăm distanţarea socială, să respectăm prevederile Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă. Cu toate că vremea este frumoasa, de data aceasta,  grătarul îl facem acasă, în familie. Vă informăm că accesul in păduri este restrictionat, dar și în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde” se arată într-o informare a IPJ Teleorman.

În județul Teleorman, în această perioadă, aproximativ 300 de polițiști vor acționa zilnic, împreună cu jandarmi, polițiști locali și militari.

”Aceștia se vor afla în stradă pentru siguranța dumneavoastră, pentru un răspuns prompt în ceea ce înseamnă asigurarea ordinii și liniștii publice! Atragem atenţia că nu va fi tolerată nicio abatere de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare”, mai spun polițiștii din Teleorman.

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.