29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

YES! camp – o tabără digitală care își caută membri în Alexandria

YES! Camp – o tabără digitală ce își propune să unească 9 comunități de tineri pentru schimbare de la mic la mare. Organizatorii caută doritori și din Alexandria.

Se spune des că tinerii de azi sunt adulții responsabili de ziua de mâine, însă de ce trebuie să fie așa? Noi, tinerii, credem că trebuie să fim responsabili de ziua de azi împreună cu restul adulților. Suntem la un click distanță de orice informație, suntem dornici de schimbare și vrem să ne ajutăm comunitatea. Tinerii nu ar trebui să fie simpli beneficiari ai proiectelor făcute de către adulți, ci lideri implicați direct în procesul de luare a deciziilor. Din nevoia de a oferi o platformă de implicare comunitară pentru tineri a apărut YES! Camp – o tabără digitală ce își propune să unească 9 comunități de tineri pentru schimbare de la mic la mare.

Youth Engagement in Society (YES) Camp este un proiect organizat de 3 absolvenți ai programului Future Leaders Exchange (FLEX) și finanțat de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în România. Obiectivul taberei este de a crește gradul de conștientizare între tineri asupra temelor legate de democrație, participarea activă în comunitate și a problemelor sociale de actualitate în comunitatea lor și de a încuraja creșterea gradului de implicare comunitară a tinerilor.

Deoarece acest an ne-a dovedit importanța inițiativelor digitale, această tabără se va desfășura exclusiv online, sub formă de webinarii în perioada 17-31 octombrie 2020 într-un regim special care nu se suprapune cu programul școlar. Căutăm tineri între 14-17 ani din și din apropierea orașelor Iași, Piatra Neamț, Vaslui, Alexandria, Caracal, Târgoviște, Arad, Oradea, Satu Mare. Participanții vor lua parte la sesiuni de educație civică, educație media și scriere de proiecte, gândite cu scopul de a-și înțelege mai bine comunitățile și modul în care le pot ajuta. De asemenea, participanții vor avea oportunitatea de a lucra direct cu experți pentru a-și scrie propriile proiecte pe care să le implementeze în comunitățile lor.

Credem că schimbarea vine de la mic la mare și de aceea susținem ideile tinerilor despre cum putem trăi într-o lume mai bună. Invităm orice tânăr care își dorește să aibă un impact în comunitatea sa, chiar dacă încă nu știe cum. Sesiunile noastre sunt gândite pentru a ajuta orice tânăr cu inițiativă să își îndeplinească dorințele sale pentru comunitatea sa. La finalul taberei, participanții vor pleca nu numai cu o mulțime de cunoștințe, dar și cu propriile proiecte scrise pentru inițiative locale pe care noi le vom sprijini.

Tabăra este în întregime GRATUITĂ, iar participanții trebuie să se asigure că au o conexiune stabilă la internet și un device ce se poate conecta la platforme de comunicare precum Zoom.

Aplicațiile sunt deschise până pe data de 25 septembrie, iar rezultatele vor fi anunțate pe 29 septembrie. Pentru a aplica, participanții trebuie să completeze acest formular: https://bit.ly/YESinscriere