11 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

avertizare meteo de ploi

Vremea se răcește! Temperaturile scad și cu 20 de grade față de zilele trecute

Vremea se răcește brusc și în Teleorman

Toamna își intră în drepturi. Săptămâna aceasta vine cu ploi însemnate cantitativ în toată țara și cu temperaturi scăzute.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat atenționarea meteo de ploi însemnate cantitativ.

”În intervalul 19 septembrie, ora 10:30 – 20 septembrie, ora 21:00, vor fi ploi cu caracter temporar în toatățara și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși frecvent 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. La începutul perioadei avertizate, cu precadere în regiunile sudice și sud-estice, ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat de grindină. În a doua parte a zilei de 20 septembrie, ploile însemnate cantitativ se vor semnala în special în sud-vest”, se arată în informarea ANM.

În plus, ”temperaturile vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilelor de marti, 20 septembrie și miercuri, 21 septembrie, vremea va deveni rece pentru această datăîn toatățara”, mai avertizează meteorologii.

Diferența de temperatură, zilele acestea, comparativ cu săptămâna trecută, de exemplu, va fi și de 15 – 20 de grade. În Teleorman, marți, maximele termice nu vor mai depăși 16 grade la Alexandria și 18 grade la Turnu Măgurele.

”În săptămâna 19 – 23 septembrie se va manifesta o tendință de scădere ușoarăși treptată a regimului termic, astfel că la sfârșitul intervalului se vor înregistra valori apropiate de mediile multianuale specifice datei, respectiv temperaturi maxime, în medie, de 22 de grade și minime, la nivel regional, de 11 — 12 grade”, anunță meteorologii de la ANM.