27 noiembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

vaccin

Virusul gripal a ajuns în Teleorman. Un copil de 17 ani a murit

Virusul gripal face prima victimă în județul Teleorman. Este vorba despre un copil de 17 ani. Tânărul a murit în această dimineață din cauza virusului gripal. Băiatul nu fusese vaccinat antigripal.

Virusul gripal a ajuns în Teleorman

Specialiștii de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au confirmat primul deces din cauza virusului gripal al unei persoane din județul Teleorman.

”Deces nou confirmat cu virus gripal. Copil în vârstă de 17 ani, sex masculin, din județul Teleorman, confirmat cu virus gripal tip A și Virus Respirator Sincitial, având condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal”, se arată într-o informare a CNSCBT.

Și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au deschis o anchetă.

“Este vorba despre un pacient de sex masculin, in varsta de 17 ani, din localitatea Galateni, aflat in evidenta medicului de familie cu o boala rara, genetica – BOALA PRADER WILLI, care nu a fost vaccinat anti-gripal. Pacientul nu a fost vaccinat deoarece boala de baza pe care o avea reprezenta contraindicatie pentru vaccinare.

Pacientul s-a prezentat in serviciul de urgenta al SJU Alexandria, la UPU, in data de 13 ianuarie 2019, la ora 14.54.

Medicul pediatru aflat de garda a decis transferul de urgenta al copilului la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, avand in vedere gravitatea cazului; pacientul prezenta obezitate, hepatomegalie si insuficienta respiratorie acuta. A fost transferat la ora 16.00.

In continuare a fost diagnosticat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti cu SARI – infectie respiratorie acuta severa, au fost recoltate probe biologice si rezultatul de laborator a identificat 2 virusuri : infectie cu Virus Sincitial Respirator si Virus Gripal tip A H1.

Mentionam ca la nivelul judetului Teleorman s-au distribuit un numar de 27.200 doze de vaccin antigripal, inca de la inceputul sezonului, din luna octombrie 2018”, se arată într-un comunicat al DSP Teleorman.

Numărul total al persoanelor decedate în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal este de 8.