Violeta Răduț către ministrul Dezvoltării: ”Ce se va întâmpla cu localitățile după desființarea FDI?”

Podul de peste râul Vedea

Un deputat de Teleorman este îngrijorat de situația investițiilor din mai multe localități din județ, după desființarea Fondului de Dezvoltare și Investiții. Violeta Răduț, deputat PSD de Teleorman, i-a adresat, oficial, o scrisoare ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, în care îi solicită lămuriri cu privire la noua modalitate de finanțare a investițiilor din mai multe localități. 

”Pentru că, în urmă cu puțin timp, am tras un semnal de alarmă referitor la situația gravă în care se găsesc mulți primari din Teleorman, dar și din țară, și la care, așa cum era de așteptat, nici acum nu am primit un răspuns din partea Guvernului, astăzi (11.02.2020 n.r.) am depus, la secretarul Camerei Deputaților, o întrebare adresată în mod direct ministrului Dezvoltării. Așteptăm ca, în termenul legal de 15 zile, acesta să ne răspundă și să le spună primarilor ce au de făcut cu proiectele pentru care obținuseră finanțare prin FDI și care acum, prin desființarea programului, au rămas, pur și simplu, în aer”, spune deputatul teleormănean.

Violeta Răduț: ”Ce se va întâmpla cu localitățile după desființarea FDI?”

În scrisoarea adresată ministrului Dezvoltării, Violeta Răduț acuză guvernarea PNL de desființarea FDI.

”Guvernarea dumneavoastră a decis că Fondul de Dezvoltare și Investiții trebuie desființat. Și ați trecut la fapte – FDI nu mai există. Dar nu ați dat nici măcar o sugestie vagă referitor la ce au de făcut, de acum încolo, primarii care au inițiat investiții pentru localitățile lor. Sunt localități care au depus proiecte pentru alimentarea cu gaze naturale și pentru care obținuseră aprobare de finanțare”, spune Violeta Răduț.

Alimentare cu gaze naturale, cu fonduri europene

Potrivit deputatului PSD, ministrul Ion Ștefan a declarat că intenționează să demareze un program-pilot de alimentare cu gaze naturale, prin fonduri europene.

”Vă solicit să explicați, în modul cel mai concret posibil, cum poate fi accesat un astfel de program. Care sunt criteriile de eligibilitate? Care este valoarea fondurilor ce pot fi accesate de fiecare unitate administrativ-teritorială? Având în vedere că ne-ați anunțat că este un program-pilot, acest lucru înseamnă că îl introduceți cu valoare de experiment temporar, iar dacă experimentul nu este viabil, după criteriile dumneavoastră, îl aruncați și pe acesta la coșul de gunoi?

Dacă pentru domnul ministru vocea primarilor nu contează, atunci poate le răspunde oamenilor care așteptau finalizarea investițiilor din localitățile lor și care acum le văd blocate”, a mai declarat deputatul.

1 thought on “Violeta Răduț către ministrul Dezvoltării: ”Ce se va întâmpla cu localitățile după desființarea FDI?”

  1. Ce sa intlampat in anul 2012, cand USL,PSD au desfiintat programul PNDI, in conditiile in care 74 localitati din Teleorman investisera bani in, SF,PT-uri, ci nu 26 cum te vaiti tu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *